Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Vice-Eerste minister Joëlle Milquet: 'Spijtig dat ik aan de andere kantvan de stad woon.'

Share it:
Afgelopen donderdag hield Ecole Des Etoiles een nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van enkele belangrijke gasten. 
Onder meer Vice-Eerste minister Joëlle Milquet, senator Fatiha Saïdi, Brussels volksvertegenwoordigers Marie Nagy en Mahinur Özdemir en Zonechef van POLBRUNO David Yansenne waren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. Het hoofd van de Inrichtende Macht Naim Sen nam het welkomstwoord en gaf de aanwezigen meer uitleg over de school. 'Onze missie is om als school de multiculturele samenleving van morgen samen te bouwen', besloot hij zijn speech. De directrice van de basisschool Arzu Pehlivan herinnerde de toeschouwers aan de lange weg die nog afgelegd moet worden om deze missie te bereiken en zei dat het moed, passie en lef vergt maar bovenal de liefde voor kinderen en het plezier om hen iets bij te brengen.

Vice-Eerste minister Joëlle Milquet: Wanneer ik kijk naar het pedagogisch project, naar de diversiteit die jullie nastreven, naar de motivatie van het schoolteam en de infrastructuur… Dan vind ik het jammer dat ik aan de andere kant van de stad woon. Elke dag naar Haren komen is onhaalbaar maar indien het haalbaar zou zijn dan zou ik mijn kinderen graag hier laten opgroeien. Ik geloof dat alles wat nodig is, aanwezig is: excellentie, motivatie en waarden. Er wordt ook geïnvesteerd in het menselijk kapitaal en in de ontwikkeling van de mens wat niet enkel een schoolse prioriteit is maar ook een maatschappelijke, familiale en menselijke prioriteit. Bovendien ben ik als minister van Gelijke Kansen altijd een heel grote voorstander geweest van een geslaagde en respectvolle diversiteit wat jullie ook in jullie project behartigen. Ik vind het fantastisch dat er in een gemeenschap mensen zijn die zich engageren voor een project en investeren in de jeugd van de gemeenschap en de kinderen in Brussel. Niet iedereen zou hierin slagen, jullie zijn echt een voorbeeld. Ik ben gekomen omdat ik het project steun en ik wil jullie oprecht feliciteren en wens jullie een goed 2013 in deze mooie school.

Brussels volksvertegenwoordigster Marie Nagy (: Iedereen droomt van een school zoals deze. We zien dat het mogelijk is maar het blijft buitengewoon. Ik vind het prachtig dat mensen een droom hebben als deze, om zo'n project te verwezenlijken. Dit verdient een applausje. Ik denk dat de onderwijzers, directie zeer gemotiveerd zijn en ik feliciteer jullie ervoor. (…) Het is een zeldzaam en zeer waardevol project. Jullie mogen er zeker van zijn dat jullie mijn steun krijgen.

Michel Bettens (algemeen secretaris van Felsi): 'Het project van Ecole Des Etoiles is een project dat meer enthousiasme uitstraalt dan andere projecten omdat er die wil tot openheid, multiculturaliteit is zoals minister Milquet al zei. Als we zien dat sommige projecten die van hogerop gestimuleerd worden, niet altijd het gehoopte succes hebben en dan zien we dat dit initiatief die – laat ik zeggen – van het volk komt en een echt succes is. Daarom moeten we de mensen van Fedactio echt feliciteren.

Fatiha Saïdi (Senator): 'Ik zou graag zowel Fedactio als Ecole Des Etoiles willen feliciteren voor hun dynamisme, hun openheid van geest en voor hun aandacht voor collectiviteit die hun motiveert en die respect afdwingt. Ik hoop ook dat alle ouders, leerlingen en het lerarenkorps zich optimaal voelen binnen deze schoolmuren maar ik denk dat dit geen probleem vormt als ik kijk naar de lokalen die zeer goed verlicht zijn en uitgerust zijn en een voorloper zijn op het vlak van technologie en pedagogie.'

Op het einde van de avond wees de presentator van dienst ook op het feit dat Fedactio 'Brusselaar van het Jaar' verkozen is in de categorie economie voor haar bijdrage aan de opbouw van de school waarop een staande ovatie volgde. Joëlle Milquet die ook aanwezig was op de prijsuitreiking, prees de ondernemers die deel uit maken van de Inrichtende Macht van de school. Ook de leden van de theatergroep ‘La Vie C'est Comme Un Arbre', de algemene winnaar van 'Brusselaar van het Jaar', waren aanwezig op de receptie. Tijdens de receptie zorgden de muziekleerkrachten voor een streepje viool- en flamencomuziek en presenteerden de moeders van enkele leerlingen de gasten hun zelfgemaakte hapjes. Kortom, het was zeer geslaagde avond.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: