Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio is verkozen tot Brusselaar van het Jaar

Share it:
Dankzij de stemmen van duizenden lezers, luisteraars en kijkers van media als Vlan, VivaBruxelles, La Capitale en Tele Bruxelles, heeft onze federatie Fedactio de prijs voor Brusselaar van het Jaar in de categorie economie gewonnen voor de steun bij de oprichting van de school Ecole des Etoiles. 
Onze federatie heeft de prijs voor 'Brusselaar van het Jaar' gewonnen in de categorie economie van de gelijknamige wedstrijd die de krant Vlan sinds 1992 organiseert in samenwerking met VivaBruxelles, Télé Bruxelles en het dagblad La Capitale. Fedactio werd genomineerd door de redacties voor 'haar verdiensten bij de oprichting van een nieuwe school die openstaat voor iedereen: Ecole des Etoiles vlakbij de Haachtsesteenweg.' De genomineerden voor 'Brusselaar van het Jaar' hebben hun prijzen gisterenavond in ontvangst genomen tijdens de uitreiking in Flagey. De wedstrijd, die op een grote interesse kan rekenen bij het Franstalige publiek, wil de mannen, vrouwen en verenigingen eren die in hun domein en door hun project bijgedragen hebben aan de bloei van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De journaliste Hadja Lahbib won de titel 'Brusselaar van het Jaar' in de categorie maatschappij voor haar documentaire over de Maghrebijnse vrouwen van de eerste generatie van de migratie. De club White Star Woluwe was de winnaar in de categorie sport voor het succes in D2. De enige vrouwelijke burgemeester in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Françoise Schepmans die erin slaagde Philippe Moureaux na 20 jaar burgemeesterschap buiten spel te zetten, was de winnaar in de categorie politiek. Ten slotte heeft het theaterstuk 'La vie c'est comme un arbre' op zijn beurt niet enkel de categorie cultuur maar ook de titel van Brusselaar van het Jaar in alle categorieën gewonnen. De finalist van de zangwedstrijd The Voice Renato Bennardo en de jonge komiek Kody mochten het publiek tijdens de uitreiking animeren.

Ertugrul Demir, voorzitter van het Platform 'Ondernemers en Professionals' was zichtbaar geëmotioneerd toen hij de prijs overhandigd kreeg door de hoofdredacteur van La CapitaleKarim Fadoul . Hij bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes en benadrukte dat de belangrijkste prioriteit nu ligt op de continuïteit van de lagere en middelbare school Ecole des Etoiles. Hij feliciteerde ook het hele team van de school en haar pedagogisch project.

Na de uitreiking kwamen verschillende belangrijke persoonlijkheden Fedactio feliciteren en beloofden ze een bezoek te brengen aan de school. De voorzitter van de Raad voor Advies Ismail Cingöz stuurde een bericht uit waarin hij iedereen bedankte die heeft bijgedragen tot deze nominatie: ' Deze prijs zal ons aanmoedigen om ons engagement en onze bijdragen voor deze samenleving verder te bewijzen en onze taak van actief burgerschap te vervullen. Wij delen deze vreugde met al onze medewerkers. Ik wil iedereen bedanken die ons gesteund heeft en ons een warm hart toedraagt. Het begin van de migratie ligt ondertussen een halve eeuw achter ons. Wij zullen een gemeenschap zijn die gewaardeerd wordt en niet gezien wordt als een bron van problemen, kortom een gemeenschap die zijn verantwoordelijkheden opneemt.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Post A Comment: