Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Vuslat Genk aan tafel met de buren

Share it:
Op 14 november 2012 heeft de 2de vriendschapsdiner voor de buurtbewoners van Vuslat plaatsgevonden.

Alle buurtbewoners zijn uitgenodigd. Het is de bedoeling om op dit manier de sociale cohesie te bevorderen en bruggen te bouwen tussen de buren die toch van verschillende culturen afkomstig zijn. Zo hebben ze de mogelijkheid om bruggen te bouwen tussen hun verschillende culturen en elkaar beter te leren kennen. Want Genk is een multiculturele stad waar iedereen veel kan leren van mekaars culturen, leef- en eetgewoonten. Het leven binnen de gemeenschap is geen probleem maar er is spijtig genoeg geen interactie tussen de verschillende gemeenschappen. En dat willen wij als Vuslat bevorderen met deze socio-culturele activiteiten.

Tijdens de avond is er ook gesproken over universele normen en waarden, de recente gebeurtenissen van Ford Genk. Er is ook over ideeën gesproken om zulke problemen op plaatselijk niveau aan te pakken. Want de situatie van Ford Genk zal iedereen aantasten in Genk en men moet hun steentje bijdragen voor de samenleving en het ontwikkelen van sociale vaardigheden vooral bij de jongeren om dit probleem samen te verteren.

We hebben ook afgesproken dat ons bestuur en vrijwilligers ook een bezoek zullen brengen aan onze buren. En met een laatste groepsfoto hebben we afscheid genomen tot de volgende vriendschapsdiner.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Post A Comment: