Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Gezondheidssesie 'beweeg je gezond'

Share it:
Op 14 november organiseerde lidvereniging Damla in samenwerking met de Provinciale dienst Gezondheid een gezondheidssessie ‘Beweeg je gezond'. De voordracht startte om 19 uur en werd geleid door spreker van dienst, Ann Steurbaut. 

Algemeen coördinator van Damla Duriye Demircan informeerde de gasten over de werking van Damla. Vervolgens kreeg het aandachtige publiek meer informatie van mevrouw Ann Steurbaut over de gezondheidssessie' beweeg je gezond'.

Tijdens deze gezondheidssessie hebben de aanwezigen eenvoudige maar belangrijke bewegingstechnieken geleerd, zodat ze op een gemakkelijke manier gevaarlijke ziektes zoals o.a. kanker, diabetes, lichaamsvetten, hartaanval en stress kunnen voorkomen. 'Niet iedereen heeft de mogelijkheid om intensief te sporten' zei mevrouw Steurbaut. Ze voegt daar ook aan toe dat 10 000 stappen per dag overeenkomt met 3 keer 30 minuten sporten per week. 'Door dagelijks meer te bewegen kweekt ons lichaam ook endorfine (gelukshormoon) waarvan men gelukkiger wordt', aldus mevrouw Steurbaut. Vervolgens maakten de gasten kennis met de stappenteller en hebben ze geleerd hoe ze deze moeten gebruiken.

De groep was het erover eens dat de infosessie een bijdrage heeft geleverd aan de uitbreiding van hun kennis over gezondheid. Het was voor onze leden en vrijwilligers een zeer interessante en leerrijke avond die zeker mag herhaald worden.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: