Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Een oosterse wind brengt Brussel in vervoering

Share it:
Beltud, de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap en Dialoog organiseerde op zondag 18 oktober 2012 het unieke concert 'Wind of East' van de bekende kanunvirtuoos Göksel Baktagir.

Met zijn “Wind of East” stelt de grootmeester van kanun de trektocht voor van Centraal-Azië naar Anatolië. Het concert nam de luisteraar mee op de zijderoute en leidde hem naar de ontmoeting met het Westen. Goksel Baktagir werd bijgestaan door authentieke klassieke instrumenten zoals de ney (rietfluit) bespeeld door Eyup Hamis, de ud (luit) door Bilen Isiktas en de viool door Tuna Coskun. Bulent Elmas en Oray Yay zorgden voor een krachtige ondertoon met hun percussie op darboeka, def en ududrum.

Consul-Generaal van Turkije Ali Barış Ulusoy en Algemene Coördinator van Fedactio Yuksel Kaya feliciteerden en bedankten Goksel baktagir en zijn orkestleden na afloop. Vervolgens signeerden de muzikanten hun cd’s en maakten ze tijd vrij om hun fans te woord te staan.

"Een onvergetelijke ontmoeting met melodieën uit verschillende culturen'.

Belgisch antropoloog prof. Dr. Johan Leman zei dat het concert een onvergetelijke ontmoeting was met melodieën uit verschillende culturen en deelde mee dat deze fantastische muzikanten hem mee namen op reis langs de zijderoute van China naar het westen.

Hilde De Clercq, Belgische muzikante, drukte haar emoties als volgt uit: “Ik ben vandaag getuige geweest van een spetterend concert. Ik ben verheugd omdat ik heb kunnen luisteren naar de kleurrijke en rijke muziek van Goksel Baktagir.”

Dokter Jo Butaye: “Nog nooit heb ik eerder contact gehad met dergelijke muziek. Ik ben tevreden dat ik vandaag kennis heb mogen maken met Goksel Baktagir en zijn muziek. Het is fascinerend dat wij partituren uit verschillende culturen te horen kregen.

Muzikant Mark Put gaf aan dat hij eerder de mogelijkheid had gekregen om Goksel Baktagir aan het werk te zien maar dat hij er vandaag voor de eerste keer op in ging. “Dit meeslepende concert heeft mij ontroerd. Ik ben vereerd opdat ik dit concert heb mogen beleven,”deelde hij mee.

Dr. Hakki Demirkapu:”Ik vind het een welslagen concert. Deze tonen hoor je niet zo vaak. Het was voor mij dan ook een kennismaking die zeker voor herhaling vatbaar is. Ik hoop dat nog soortgelijke activiteiten op de agenda staan, het mag zeker niet uitgesteld worden. Tevens wil ik de organisator Beltud ook bedanken voor dit indrukwekkende concert.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Kunst en Cultuur

Leden Activiteiten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: