Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lezingreeks : Politieke geschiedenis van België

Share it:
Op dinsdag 17 april 2012 is BS.Platform begonnen met de organisatie van een lezingreeks over het onderwerp: de politieke geschiedenis van België. Onze sprekers waren Prof. Dr. Machteld De Metsenaere en Prof. Dr. Els Witte.

Op dinsdag 17 april 2012 is BS.Platform begonnen met de organisatie van een lezingreeks over het onderwerp: de politieke geschiedenis van België.Die avond gaf Prof. Dr. Machteld De Metsenaere als eerste een lezing. Alvorens de lezing gaf ze wat meer informatie over haarzelf.

Tijdens de lezing heeft ze via slides op een chronologische manier over ‘Van cijnskiesrecht voor mannen tot lijstenquota voor vrouwen: vrouwen en politiek burgerschap in België sinds de 19de eeuw' verteld.

Het was een interactieve lezing waar Prof. De Metsenaere ook vragen stelde aan de deelnemers en naar hun mening vroeg over bepaalde stellingen.

BS. Platform organiseerde de laatste lezing van de lezingenreeks ‘Politieke geschiedenis van België'. De gastspreker van deze laatste lezing was prof. dr. Els Witte. Witte is professor emeritus aan de Vrije Universiteit Brussel en ere-rector van deze universiteit. In 1998 verkreeg zij de adellijke titel van barones.

Professor Witte gaf een lezing over ‘De Levensbeschouwelijke Kwestie in de Belgische politiek'. Ze legde het verschil uit tussen de private en publieke levensbeschouwing en dat die niet met elkaar verward mogen worden. Ze vermeldde ook dat de rol van het geloof zowel op sociaal als economisch vlak verminderde met de tijd. Mensen begonnen meer zelf na te kijken. Het rationeel denken stond centraal. Dogma's waren uit den boze.

Professor Witte was enorm tevreden over het publiek. Ze vond het een leuke ervaring om na jaren terug voor een groep studenten te staan. Ze stond ook onder de indruk van de activiteiten die BS. Platform organiseerde en feliciteerde het bestuur.

De avond vond een einde met een receptie waar men nog rustig kon verder babbelen met professor Witte. 'De Belgische politiek is een moeilijk thema. We kunnen de Belgische politiek en maatschappij niet begrijpen zonder de geschiedenis. Daarom vind ik deze lezingenreeks van Belgian Student Platform een schitterend initiatief. Op deze manier zal het makkelijker zijn om de actualiteit te begrijpen', aldus een van de deelnemers.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: