Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De verhoging van het succes in het hoger onderwijs

Share it:
BS.Platform Antwerpen heeft op donderdag 10 mei een symposium georganiseerd met de titel 'verhoging van het succes in het hogeronderwijs' in Fedactio Antwerpen.
De gastspreker Kathleen Helsen, schepen en de volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement heeft een presentatie gegeven over de slaagpercentages binnen de hogescholen en de universiteiten in België. Volgens de statistieken presteren de studenten die verder wonen dan hun oorspronkelijke woonplaats beter dan de andere studenten, hoewel de verhouding in de Europese landen met 20% moet zijn is dit in België slechts 11%. De gastspreker deelde hierbij ook mee dat de Belgische studenten in het bijzonder erg terughoudend zijn voor zulke ervaringen. Verder werd door Helsen gewezen op de noodzaak om andere studenten te stimuleren voor de studies in diverse regio's.

Volgens Helsen is de voornaamste stap voor een succes in het hoger onderwijs het kiezen van de juiste studierichting, de ouders en zulke vereningen zijn voor de studenten essentieel bij de stap in het hoger onderwijs.

Kathleen Helsen was zeer tevreden over de vragen en de ruime deelname van de studenten en heeft BS.Platform gefeliciteerd met hun prestaties. Het programma werd beëindigd met een receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: