Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De halve finale van de 6de editie van de Wiskundequiz werdgeorganiseerd op 13 oktober 2012 in 6 verschillende steden

Share it:
In 2012 heeft de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) de 6de editie van de Wiskundequiz georganiseerd. De Wiskundequiz is een quiz voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs.

Meer dan 1000 leerlingen werden op 13 oktober 2012 uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste rondes in Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, en Roeselare. Tijdens deze competitieve wedstrijd lost elke leerling individueel 30 oefeningen op. De wiskundeknobbels die meer dan 24/30 halen mogen de finale bijwonen. De resultaten zijn ondertussen bekend en meer dan 500 leerlingen zullen naar de finale doorstromen. De 50 finalisten van Vlaanderen worden uiteindelijk in de bloemetjes gezet voor hun prestatie.

Met de wiskundequiz beoogt de Vlaamse Olympiade Vereniging de leerlingen op een speelse en competitieve manier warm te maken voor wiskunde. Deze quiz is niet louter een kenniswedstrijd zoals vele andere wiskundewedstrijden maar ook een sociaal evenement aangezien alle deelnemers per regio samenkomen voor de eerste ronde waarbij ouders en leerlingen in dialoog kunnen gaan en hun gemeenschappelijke passie kunnen delen.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV). VOV is een koepelorganisatie van de Wiskundequiz (www.wiskundequiz.be), de tekenwedstrijd (http://teken.vlaamseolympiades.be) en de Sociale Wetenschappen Olympiade (www.sowo.be). Vertrekkend van het motto “elk kind is talentvol” wil VOV de verborgen talenten van onze jongeren via uitdagende wedstrijden naar boven brengen. Om de stempel “leren is saai” te doorbreken wil VOV de jongeren de mogelijkheid geven om op een competitieve en speelse manier vaardigheden zoals creativiteit, ambitie, kritische denken, communiceren, probleem oplossen en analytische denken te ontplooien zodat ze later uitgroeien tot volwaardige, zelfbewuste en doelgerichte mensen.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Pangea

Post A Comment: