Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Ontmoeting met de juryleden van de Fedactio Kortverhaalwedstrijd

Share it:
Op woensdag 12 september vond in het hoofdgebouw van fedactio een eerste kennismaking plaats met de juryleden van de kortverhaalwedstrijd. Deze nationale wedstrijd is een nieuw project van Fedactio dat wil bijdragen tot de sociale cohesie door de deelnemers (16+) uit te dagen om na te denken over thema’s als vriendschap, empathie, tolerantie, de kunst van het samenleven… Om deze wedstrijd tot een succes te maken, slaan verschillende verenigingen waaronder Fedactio, de Vlaamse Olympiade Vereniging, Francolympiades, het Belgische Studentenplatform en de vereniging van Belgische Franstalige schrijvers de handen in elkaar. 

Gezien het nationale karakter van de wedstrijd werden 2 professionele jury- en adviescomités opgericht. In het Nederlandstalig jurycomité zetelen onder meer auteurs Monika Van Paemel, Frank Decerf, Chica Unigwe en Philip Hoorne, redactrice Veerle Vanden Bosch, Davidsfondsmedewerker Jo Bossuyt en medewerker Creatief Schrijven vzw An Leenders. Aan Franstalige zijde zetelen auteurs, dichters en novellisten Evelyne Wilwerth, Claire Ruwet, Isabelle Bary, Isabelle Balot, Michel Rozenberg, Pascale Loraschyns.

Tijdens de ontmoeting werd dieper ingegaan op verschillende agendapunten zoals de deadlines, deelnemerscategorieën, evaluatieprocedure en prijsuitreiking. De enthousiaste juryleden gaven het organiserend comité tal van vernieuwende ideeën en interessante adviezen om de wedstrijd tot een succes te maken.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Kunst en Cultuur

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: