Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Kathleen Van Brempt : 'De Europese Unie is niet meer zo sterk alsvroeger'

Share it:
Europees Parlementsleden Kathleen Van Brempt en Philippe De Backer namen deel aan een networking event dat ons Platform Ondernemers en Professionals organiseerde in samenwerking met UNITEE (Confederatie van Europees-Turkse zakenwereld). Daar benadrukten de parlementsleden dat de nieuw Europeaanse ondernemers, zoals de allochtone ondernemers vandaag worden genoemd, op vele vlakken een bijdrage leveren aan België. 

De ontmoeting met Kathleen Van Brempt en Philippe De Backer ging door in Fedactio-Antwerpen waar vele ondernemers, professionals en vertegenwoordigers van civiele organisaties zich verzameld hadden om te luisteren naar de speech over ‘de rol van de nieuw Europeaanse ondernemers in de samenleving en economie’. Tijdens deze speech benadrukten de parlementsleden dat de nieuw Europeaanse ondernemers, zoals de allochtone ondernemers vandaag worden genoemd, op vele vlakken een bijdrage leveren aan België. Van Brempt liet weten dat België ondanks sommige problemen op de goede weg is en dat nieuw Europese ondernemers hun weg vinden naar de Belgische zakenwereld. Volgens Van Brempt is er geen alternatief voor de kleurrijke samenleving van het huidige België en Europa. “Voortaan moet iedereen werken voor het succes van België alsook dat van Europa”, zei ze. Van Brempt bevestigde dat de kloof tussen allochtone en autochtone ondernemers verkleind is. “Vroeger traden de allochtone ondernemers niet buiten hun wijk. Dit was niet enkel te wijten aan etnische discriminatie maar ook aan het feit dat ze de procedures voor het ondernemerschap niet eigen waren”, aldus Van Brempt. Ze eindigde haar speech met de wijze raad om lidmaatschap aan te gaan bij een ondernemersorganisatie.

Parlementslid Philippe De Backer geeft toe dat het niet meer zo eenvoudig is om de zakenwereld in te stappen als vroeger. “Om een bedrijf op te richten moet je zowel de financiële mogelijkheid hebben als op de hoogte zijn van de procedures”, zegt hij.

Sommige ondernemers kunnen hun ideeën - ook al zijn het hele goeie - niet tot uitwerking brengen. Hij besloot zijn speech met een positieve noot en zei dat ondernemers van vreemde origine sneller in aantal groeien dan voorheen. Ten slotte gaf hij de boodschap mee dat we samen moeten zoeken naar oplossingen om de financiële crisis aan te gaan.

“De Europese Unie is niet meer zo sterk als voorheen”

Kathleen Van Brempt verklaarde dat de Europese Unie niet meer zo sterk is als voorheen. “In vergelijking met oprichtingsjaren is de EU verzwakt”, aldus Van Brempt. Ze staat pessimistisch tegenover de economische crisis die in België en andere Europese landen voelbaar is en verwijst terug naar de oude dagen van België: “We zullen op zoek gaan naar het verleden” zei ze. Van Brempt had het ook over de problemen van Griekenland en zei hierover dat het onmogelijk is dat Griekenland uit de Europese Unie stapt. Op het feit dat de Belgen de crisis associëren met de neergang van de euromunt en willen terugkeren naar de Belgische frank antwoordde ze het volgende: “Het is onmogelijk om de overstap naar de euro ongedaan te maken. De kosten die daaraan zouden verbonden zijn, kan niemand betalen. Bovendien is de euro niet de enige oorzaak van de crisis”.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Ondernemers

Professionals

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: