Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Poorten en Bruggen vzw vertegenwoordigt Turkije op de Europese Markt inSint-Niklaas

Share it:
Lidvereniging Poorten en Bruggen vzw nam deel aan de Europese Markt in Sint-Niklaas. Op deze 6-jaarlijkse markt worden streekproducten voorgesteld aan het publiek. Onze lidvereniging vertegenwoordigde er Turkije en bood de bezoekers traditionele lekkernijen aan.


De bezoekers van de 3-daagse Europese Markt konden langsgaan bij zowat 180 standen waar de cultuur en keuken van verschillende EU-lidstaten zoals Malta, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland werden voorgesteld. De vrijwilligers van Bruggen en Poorten vzw lieten het Belgische publiek proeven van de Turkse specialiteiten zoals gözleme (hartige pannenkoek), lahmacun (dunne pizza met gehakt), baklava (Turks dessert), dolma (gevulde paprika’s), sarma (gevulde wijnbladen). De demonstratie van het bereiden van gözleme en lahmacun kon op veel belangstelling rekenen. Vrijwilligster Çiçek Gülmez zei daarover het volgende: “Hoewel wij tijdens deze ramadanmaand vasten, hebben we toch heel hard ons best gedaan. We klagen niet. Iedereen heeft met hart en ziel gewerkt. Sommigen maakten gözleme en lahmacun klaar, anderen stelden de gerechten voor aan het publiek. Onze mannen hadden moeite om de vraag naar dürüm bij te houden in de dönerstand.”

Van de traditionele gerechten waren gözleme en baklava het populairst maar zelfs de dönerstand waarmee de Belgen vertrouwd zijn, kon op grote belangstelling rekenen. Gülmez: “Zelfs de Italiaanse koks kwamen even uit hun stand om foto’s te nemen van de onze. Ze vonden de stand fantastisch en authentiek. Er is zelfs een Franse standhouder die elke dag bij ons langskwam. De stand werd drukbezocht door zowel de bezoekers als de andere standhouders.”
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: