Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Meyrem Almaci: 'Ik ben fier op het feit dat Fedactio met enthousiasme,hartelijkheid en professionalisme werkt'

Share it:
Fedactio organiseerde de tweede bijeenkomst in de reeks van “Antwerpen 2018”, in het kader van haar doelstelling om het actief burgerschap te stimuleren. Ditmaal was Meyrem Almaci, lijsttrekster voor Groen! in Antwerpen en Wouter Van Besien, voorzitter van Groen! te gast op ons regio-kantoor in Antwerpen. De kandidaat-burgemeester van Groen! en de Groen-voorzitter spraken de tiental aanwezigen van onze lidverenigingen toe. In de aanloop naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in oktober, beoogt Fedactio ontmoetingen te realiseren tussen haar leden en de kandidaat-lijsttrekkers van de verschillende partijen.

Op dinsdag 12 juni organiseerde de Antwerpse regio-kantoor van onze federatie de tweede bijeenkomst in de reeks van “Antwerpen 2018” met de ambitie om het actief burgerschap te bevorderen. Groen-voorzitter Wouter Van Besien nam als eerste het woord en bedankte Fedactio voor haar inzet en het werk dat zij verricht. 'Een stad komt niet alleen tot stand door de politiekers, maar ook door de mensen die er wonen. Wij roepen iedereen op om te stemmen, politiek is erg belangrijk', sprak Van Besien.
De kandidaat-burgemeester van Groen!, de Vlaamse ecologische partij, Meyrem Almaci kwam vervolgens aan het woord en deelde haar plannen met de tiental aanwezigen van onze lidverenigingen. De lijsttrekster voor Groen! gaf te kennen dat ze in de voorbije jaren Fedactio heeft leren kennen als een veelkleurige en actieve organisatie, die haar lidverenigingen op een zeer hoog niveau vertegenwoordigt. 'Ik ben fier op het feit dat Fedactio met enthousiasme, hartelijkheid en professionalisme werkt, waar vele verenigingen alleen maar van kunnen dromen. De stad Antwerpen heeft dit hard nodig', aldus Almaci.

'Voor Groen is een modern woonbeleid een topprioriteit', meent Meyrem Almaci. Haar partij wilt samenwerken aan een actief woonbeleid dat wonen voor iedereen wonen betaalbaar maakt.

Over het diversiteitdebat zei Almaci: 'Groen wil een adviesraad voor minderheidsgroepen oprichten, zodat het stadsbestuur niet langer over de hoofden van mensen beslist'. De kandidaat-burgemeester legde uit dat in een modern stadsbestuur een verbod op de hoofddoekjes in het openbaar niet hoort, en zei: 'Dit verbod is en was niet gericht op neutraliteit, emancipatie of het bestrijden van discriminatie'.

"Betiad wordt hierbij bedankt"

De Groene lijsttrekster geeft aan dat de angst voor vernieuwing de grootste bedreiging is voor Antwerpen. Haar partij kiest voor een groene economie, hernieuwbare energie, duurzame biochemie. De kandidaat-burgemeester bedankte Betiad, lid van Fedactio, omdat zij de boodschap van een duurzame en toekomstgerichte economie in de voorbije jaren alvast hebben omgezet in actie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Fedactio Activiteiten

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: