Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Rondetafelgesprek Damla 'Kind en carrière: moet men kiezen?'

Share it:
Ter gelegenheid van het driewekelijkse project dat in het kader van Moederdag wordt georganiseerd door Damla, hebben wij een rondetafelgesprek gevoerd waarbij het onderwerp 'Kind en carrière: moet men kiezen?' onder de loep werd genomen.

Meyrem Almaci, politica voor Groen! en moeder van twee kinderen, leidde dit gesprek vertrekkend van de centrale vraag "Op welke manier moet men beroeps-en gezinsleven met elkaar verzoenen?", in het gezelschap van een twintigtal vrouwen met een professionele carrière en in sommige gevallen ook een druk gezinsleven. Tijdens deze samenkomst deelde mevrouw Almaci als politica die reeds een lofwaardig carrièrepad achter de rug heeft, haar percepties en ervaringen mee aan de deelnemers.
Na het welkomstwoord van voorzitster Fethiye Akyazi kwam Meyrem Almaci aan het woord en sprak over de rol van de vrouw binnen de samenleving en anderzijds binnen het gezin. Ze wees op het belang van een evenwichtig leven wat essentieel is om succesvol in zowel het beroepsleven als het privé-leven te zijn. Ook haalde ze het belang van communicatie tussen man en vrouw en het opstellen van afspraken aan om tot een structuur in et leven te komen.

Verscheidene onderwerpen in het kader van dit thema werden door de deelnemers aangehaald, zoals bijvoorbeeld kinderopvang en de problemen hieromtrent, met name de kosten en de overbezetheid, die uitvoerig werden besproken. Ook het doorbrengen van "quality time" met de kinderen, de flexibiliteit van werkgevers naar vrouwen met kinderen toe, de nood aan ontspanning bij vrouwen waren onderwerpen die tijdens dit rondetafelgesprek aan bod kwamen.

Het doel van deze bijeenkomst was om het moederschap en werken te belichten, maar ook om de vinger te leggen op de problemen die vrouwen ondervinden bij het combineren van hun gezins-en beroepsleven. De volgende conclusies kunnen worden getrokken uit dit rondetafelgesprek: ondanks de verandering in mentaliteit, wordt de vrouw geassocieerd met een aantal afbeeldingen en taken. Ondanks dit is zij een belangrijk instrument voor het gezin en opdat zij vooruitgang in haar werk en haar leven als moeder heeft, moet men vrouwen in hun werk en hun verlangen ondersteunen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: