Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Conferentie over onderwijs: Diverse Talents for the future of Europe

Share it:
Conferentie over onderwijs Diverse Talents for the future of EuropeDe Federatie van Active Verenigingen van België (Fedactio) organiseert in samenwerking met een aantal universiteiten en onderzoeksinstellingen een internationale conferentie over het belang van diversiteit in het onderwijs en de rol van de civiele samenleving. De conferentie vindt plaats op 5 en 6 maart 2012 in Brussel. De openingsplechtigheid en de eerste sessie zullen in het Europees Parlement doorgaan en de tweede en derde sessie in het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

 

De titel van de conferentie luidt: “Diverse Talents for the future of Europe: strengthening Europe through grassroots civil initiatives in education”. Er wordt vertrokken vanuit de doelstellingen van de Europese 2020-strategie: het aantal vroegtijdige schoolverlaters verminderen en de scholingsgraad verhogen. Het is inmiddels geweten dat dit vooral bij jongeren vanuit een migratieachtergrond problematisch is.


Internationale experts, onderzoekers, beleidsmakers, vakmensen uit de onderwijssector en vertegenwoordigers van middenveldorganisaties zullen samenkomen om de antwoorden te zoeken op de volgende drie vragen :
  1. Welk beleid moet men voeren om de Europese onderwijsdoelstellingen van 2020 te bereiken?

  2. Hoe kunnen we jongeren (van migratieachtergrond) kansen bieden waarmee zij hun potentieel ten volle kunnen ontplooien en meebouwen aan de toekomst van Europa?

  3. Hoe kan de samenwerking tussen scholen en het (allochtoon) middenveld de Europese doelstellingen van 2020 helpen bereiken?


Naast de vele presentaties en uitgebreide discussiemomenten zullen ook veldbezoeken plaatsvinden zodat niet enkel de theorie maar ook de praktijk voldoende belicht wordt. Om het geheel toegankelijker te maken zal er op de beide dagen simultane vertaling voorzien worden naar het Nederlands en het Frans.


Op de website www.educationconference.eu kan u het programma van de conferentie en praktische informatie raadplegen. Inschrijven kan ook op de website vóór maandag 27 februari. Voor meer info contacteer educationconference@fedactio.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Onderwijs

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: