Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Russiche Cultuurnacht

Share it:
Golden Rose heeft op 3 juni de Russische cultuur toegelicht. Het is de vierde culturele avond op rij die gewijd is aan culturele diversiteit. Het werd in samenwerking met de Russische Huis georganiseerd, die deze avond zelf de slogan gezelligheid en feest meegaf.


De avond rond de Russische cultuur is een onderdeel van onze doelstelling van sociale cohesie door de uitwisseling van kennis over elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat respect en begrip voor elkaar hand in hand gaan. Door de kennis van een andere cultuur en opdat deze uitwisseling plaatsvindt, hebben we besloten om een ontmoetingsplaats te creëren tussen verschillende culturen die samenleven in Brussel. Brussel, een kosmopolitische stad waar meer dan honderd verschillende nationaliteiten multicultureel naast elkaar wonen. Daarom is deze stad zo verrijkend. Wij geloven erin dat Golden Rose door het organiseren van deze interculturele avonden zal bijdragen aan de sociale cohesie. Na de Marokkaanse, Italiaanse en Chinese, zijn wij geïnteresseerd in de Russische cultuur. Inderdaad, er zijn tienduizenden personen die in België wonen en die Russisch spreken. Velen zijn gedomicilieerd in Brussel en wij wilden graag wat meer weten en leren over deze diaspora.

Met de medewerking van de Russische Kamer, en in het bijzonder, haar vertegenwoordigers, de voorzitster Ludmila Krasnova en de managing director Marina Novikova, hebben we een kleurrijke avond voor de boeg. In het eerste deel van de avond werden de respectievelijke verenigingen voorgesteld, de organisatoren van dit evenement, er werd een woord gezegd over de Russische cultuur en de diaspora. Er werd door Ludmila Krasnova op het belang van culturele transmissie gewezen dat voor haar door de keuken en vooral de taal ging. Het is noodzakelijk voegde ze eraan toe om de taal aan onze kinderen te blijven leren. Deze transmissie is vooral van belang omdat we leven in een multiculturele samenleving waarin het individu soms worstelt bij het vinden van zijn identiteit. De kennis van de geschiedenis en taal kan helpen bij het bouwen van een identiteit.

De avond ging verder met de sublieme stem van Sesiliya Kalissa die Russische romances zong. Olga Helena hervatte vervolgens met de klassiekers en de sfeer was heel goed.

Vervolgens hebben we geproefd van de gerechten uit de Russische keuken: de piroujkis (specialiteit van brood gevuld met kaas en aardappelen), de kotlyets (gehaktballetjes) en gretchka Kasha (een begeleiding bij gemalen boekweit). We eindigden met een assortiment van koekjes en de Russische thee met bergamot bereid in een samovar was heerlijk.

Deze diverse culturele avond heeft aan vrouwen de mogelijkheid om andere vrouwen uit verschillende gemeenschappen te ontmoeten en om elkaar beter te leren kennen. Onze deelneemsters leken tevreden met dit initiatief en dit kon alleen maar worden toegejuicht. In september maken we nieuwe afspraken om nieuwe gezichten en nieuwe smaken te ontdekken.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: