Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Mijn school met al haar kleuren

Share it:
Centrum voor Diversiteit en cohesie in Wallonië (CEDICOW) organiseerde op donderdag 25 mei de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd “Mijn school met al haar kleuren”. Hoofdoel van deze organisatie was de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar bewust maken voor de culturele diversiteit die rond hen rijzen.


Deze tekenwedstrijd wist veel aandacht te trekken waardoor er meer dan 300 inschrijvingen waren.

In de pas opgerichte ""Le Grand Cursius"" werd de prijsuitreiking georganiseerd dat startte met een

toespraak van Lütfi Senlik, voorzitter van CEDICOW. Voorzitter Senlik bedankte de uitgenodigden voor hun aanwezigheid en beklemtoonde in zijn toespraak vooral het belang van respect voor de diversiteit dat moet overgedragen worden aan de volgende generaties.

Na Lütfi Senlik kwam beurtelings Waals volksvertegenwoordiger Veronica Cremasco, Schepen van Cultuur van Luik Jean-Pierre Hupkens en Schepen van Cultuur van Ans Thomas Cialone aan het woord om hun gevoelens met de uitgenodigden te delen.

Het publiek dat bestond uit deelnemers, ouders en leerkrachten konden na de toespraken van de prominenten genieten van een poppenkastvoorstelling en een fabel dat de diversiteit aanhaalde.

Voor dat CEDICOW, de eerste drie finalisten bekend maakte, werd aan de eerste 50 leerlingen een strip gegeven om hen te belonen voor hun deelname aan de wedstrijd. Senator Vanessa Matz kreeg de taak om de eerste drie winnaars aan te kondigen. De winnaar van deze tekenwedstrijd werd Laura Vanquaillie van de Hors-Château school. Zij werd beloond met een kultuurcheque van 250€ . Haar school kreeg een laptop als cadeau. De tweede prijs was een kultuurcheque van 125€, en voor de derde finalist was deze kultuurcheque ter waarde van 75€.

Na de prijsuitreiking konden de uitgenodigden genieten van de tentoonstelling en de receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Luik

Sociale cohesie

Post A Comment: