Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Studiekeuzebeurs 2012

Share it:
Belgian Student Platform heeft de derde editie van de Studiekeuzebeurs achter de rug. De studiekeuzebeurs is een groot evenement dat BS. Platform in samenwerking met haar Vlaamse en Waalse lokale studentenverenigingen organiseert.

De studiekeuzebeurs kent elk jaar een groter succes. Dit jaar zijn meer dan 500 leerlingen geteld uit zowel Vlaanderen als Wallonië en waren 24 instellingen vertegenwoordigd, allemaal door studenten. De talrijke leerlingen hebben dankzij deze studiekeuzebeurs al een eerste kennismaking gerealiseerd met hun rolmodellen. Alle fabeltjes die over de hogeschool en universiteit verteld werden aan de leerlingen werden meteen uit de geheugens gewist.

Aan leerlingen die nog geen enkel idee hebben over hun toekomstige studies hebben we ook gedacht. Dit jaar hebben we vijf i-Pads ter beschikking gesteld van de leerlingen. Op die i-Pads konden ze aan de hand van een ruime vragenlijst hun interessegebied bepalen die mogelijk kan helpen bij het kiezen van de juiste studierichting.

Tegelijkertijd met het bezoek van de standen waren er ook workshops te bezoeken. Dit jaar waren drie workshops klaargemaakt telkens in het Frans en het Nederlands. De workshops waren uiteenlopend van aard. Er was een workshop over de lerarenopleiding die in samenwerking met ‘Word leerkracht” werd georganiseerd waarbij een afgestudeerde en nog studerende leerkracht hun ervaringen konden delen, over hoe het lerarenberoep er echt uitziet en welk profiel toekomstige leraren zouden moeten hebben. Ook over de studentenvoorzieningen was een workshop georganiseerd. Dit omdat nieuwe studenten niet weten van welke faciliteiten ze gebruik kunnen maken op de hogeschool of universiteit terwijl de instellingen veel te bieden hebben. Naast deze twee workshops was er ook een workshop over sociale opleidingen. Hier kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen over bijvoorbeeld het beroep van een verpleger.

Naast de vele leerlingen, was er ook hoog bezoek. Wij hadden de eer om Brussels minister van openbare werken Mevr. Brigitte Grouwels te ontvangen op onze Studiekeuzebeurs. Na de rondleiding op de Studiekeuzebeurs waar ze met de studenten een babbeltje sloeg deed ze de openingstoespraak tijdens het slotprogramma. “Het is geweldig om te zien dat studenten hun zaterdag kunnen opofferen om deze leerlingen te helpen” aldus minister Brigitte Grouwels. Ze sprak met lof over deze organisatie en de ander evenementen die BS. Platform organiseert. Naast minister Brigitte Grouwels hadden we ook Mr. Raf Devos, kabinetsmedewerker van Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet, te gast op onze Studiekeuzebeurs. Hij zei dat BS. Platform een groot aantal anderstalige leerlingen heeft kunnen bereiken en dat dit het slaagpercentage van die leerlingen kan verhogen in het hogere onderwijs. Hij vermeldde ook dat BS. Platform kon rekenen op de steun van Pascal Smet. De Studiekeuzebeurs werd beëindigd met een optreden van de Hakims of comedy die voor de nodige ontspanning zorgden en een prijsuitreiking.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: