Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Intergenerationele ontmoetingen in Antwerpen

Share it:

Van begin december 2021 tot april 2022 organiseerde Fedactio het project ‘Inclusive Europe’.


Het project had tot doel de integratie van nieuwkomers te bevorderen door middel van sociaal-culturele activiteiten. Het project diende enerzijds om nieuwkomers samen te brengen en ze de kans te geven zichzelf te uiten en ook om hun taal te oefenen. Binnen het project was er ook een actie voorzien gericht op oudere mensen die door de lockdown in sociaal isolement waren geraakt.

 

Binnen het project werden zowel trainingen als lees- en speelsessies georganiseerd. Deze activiteiten werden ook in Nederland en Spanje georganiseerd door partnerverenigingen binnen het project. De voorleessessies werden georganiseerd in Antwerpen onder de begeleiding van onze lidverenigingen en gaf jonge nieuwkomers de kans om lokale oudere personen te bezoeken.

 

De ontmoetingen in een vriendelijke sfeer waren ideale momenten voor dialoog, niet alleen intercultureel, maar vooral intergenerationeel. Gesprekken over religieuze maar ook filosofische en historische thema’s zorgden voor een ontmoeting tussen mensen die anders nooit de gelegenheid zouden gehad hebben om elkaar en hun culturen te leren kennen en begrijpen.

Share it:

Antwerpen

Fedactio Activiteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: