Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Iftar met praattafels en muziektherapie in Gent

Share it:

 

De iftar van donderdag 7 april werd een speciale voor de leden, vrijwilligers en netwerk van Koza vzw in Gent. In samenwerking met Voem werd er voor zeventig aanwezigen een iftaravond georganiseerd met praattafels en een sessie muziektherapie.

Voor het eten zelf vonden de praattafels plaats waarin gewerkt werd met stellingen rond mentaal welzijn waarbij de aanwezigen werden gestimuleerd om hierover te praten, zeker na een periode van twee jaar met vele lockdowns en moeilijke momenten. Stellingen waarrond gepraat werd waren onder andere ‘heeft u ooit de behoefte gehad om te spreken over uw gevoelens buiten uw vrienden en familie?’ en ‘als ik zie dat mijn kind of broer/zus/x zich minder goed voelt, zal ik er dan over praten?’. Het doel was om taboes rond geestelijke gezondheid te verbreken en het bewustzijn te vergroten.

Na de praattafels volgde de iftarmaaltijd met veel lekkers, klaargemaakt door vrijwilligers, om na het eten samen een sessie muziektherapie te volgen. Tijdens de sessie gaf muziektherapeute Marie eerst een intro over wat de therapie precies is om nadien samen te zingen en muziek te maken. Tijdens de sessie werd er in verschillende talen, zoals het Arabisch en Turks, gezongen. De avond zelf werd een moment van weerzien na corona alsook één waarbij nieuwe vriendschappen tot stand zijn gekomen.Share it:

Fedactio Activiteiten

Fedactio Oost-Vlaanderen

fedactio vlaanderen

Gent

Koza

Sociale cohesie

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: