Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Coronactiviteiten: Tekeningen en brieven voor alle woonzorgcentra in België

Share it:

Op 13 maart 2020 werd door de Nationale Veiligheidsraad een coronaquarantaine afgekondigd voor onbepaalde duur. De maatregelen tegen het coronavirus lieten niemand onberoerd. Zeker de bewoners in de woon-zorgcentra niet. Zij werden extra hard getroffen omdat bezoekjes van familie en vrienden niet langer toegestaan waren.

Daarom lanceerden we met Fedactio vzw een grote teken- en schrijfcampagne Uit het oog, niet uit het hart met de oproep aan kinderen en jongeren om mooie tekeningen en/of brieven te maken voor de bewoners in woon-zorgcentra.

Hartverwarmend
De reactie was enorm! Honderden kinderen en jongeren hebben onmiddellijk gehoor gegeven aan onze oproep. Vanuit alle hoeken van het land kregen we per e-mail gedichten, verhalen, schilderijen, illustraties, tekeningen, brieven, strips… toegestuurd. “Jullie zijn niet alleen”, “We denken elke dag aan jullie”, “Hou moed, alles komt goed”, “Blijf positief”, “We voelen met jullie mee” luidden de hartverwarmende boodschappen aan het adres van de bewoners.
Fedactio vzw stuurde al deze brieven en tekeningen op naar alle 1800 woon-zorgcentra in België! De reacties van bewoners, directie en zorgpersoneel waren heel positief:


🗣️“Wij zijn in het bezit gekomen van de mooie brieven, de mooie tekstjes en de mooie tekeningen. De groep bewoners waaraan wij de tekeningen en brieven voorgelezen en getoond hebben, zijn spontaan beginnen applaudisseren voor zoveel blijken van bekommernis! Langs deze weg een bijzondere dank aan al diegenen die dit initiatief in het leven geroepen hebben en aan alle uitvoerders!!!” - Zorgpersoneel WZC Ocura in Beringen.
🗣️“Dankjewel voor jullie lieve woorden en gedichten, de prachtige tekeningen… Het fleurt onze leefruimtes op en maakt onze bewoners blij. Zij komen regelmatig de tekstjes lezen en tekeningen bewonderen. Ze zijn dankbaar dat er zoveel mensen met hun meeleven en steunen. Dank voor zoveel liefs!!!” - Directie WZC Sint-Jozef in Kessel.
🗣️“Tekeningen vrolijken leefruimtes op!: Wat een lief gebaar!!!! Het is super om deze tekeningen en mooie gedichten te krijgen. Het maakt onze bewoners hun dag weer net iets mooier!! Dank jullie wel, lieve kinderen!” - Jeroen Huygen, Directeur WZC Hof ter Dennen in Vosselaar
🗣️“Tekeningen maken bewoners en personeel blij: “Hartelijk dank. Zoveel warme en spontane steun en solidariteit doet héél veel deugd, zodat iedereen het kan volhouden!” - Véronique Dierinck, Directeur WZC De Liberteyt in Gent.

Bekijk zeker de foto’s en reacties van bewoners op www.facebook.com/Fedactio!! De tekeningen kregen ook stuk voor stuk een mooie plaats in de kamers van de bewoners. Er zijn ook bewoners die brieven terug hebben geschreven aan de kinderen!

Tot na de deadline bleven de tekeningen en brieven binnenstromen! Al deze blijken van solidariteit door de kinderen/jongeren (en hun ouders) waren echt hartverwarmend! Er werd en wordt nog heel véél aan de bewoners en het personeel in woonzorgcentra gedacht! Nogmaals bedankt aan alle tekenaars!


Share it:

coronactiviteiten

Fedactio Activiteiten

Kunst van het Samenleven

uithetoognietuithethart

Vrijwilligers

Post A Comment: