Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Coronactiviteiten: Iftarmee voor elkaar

Share it:
Elk jaar tijdens de Ramadan organiseert Fedactio normaal gezien haar nationaal project Iftramee/Iftarons, waarbij niet-moslims door gastvrije gastgezinnen met een moslimachtergrond verwelkomd worden de Iftar, de gezamenlijke eerste maaltijd na zonsondergang. Zo genoten onder andere Koning Filip, Bart De Wever, Jan Leyers, Nigel Williams, Phara de Aguirre, Eva De Roovere, Christian Benteke... en nog veel meer sympathisanten al van een heerlijke Iftar-maaltijd tijdens de Ramadan. Samen zijn is tijdens de ramadan heel belangrijk en veel moslims beleven de vastenmaand normaal gezien met familie en vrienden. Maar dit jaar in tijden van ‘social distancing’ gaan we op een andere, solidaire manier verbinding maken. 

Sinds het begin van de coronaquarantaine, verkeren daklozen en mensen zonder papieren in precaire leefomstandigheden. Daarom lanceerde Fedactio dit jaar het project “Iftarmeevoorelkaar” waarbij we iedereen uitnodigden om warme (Iftar)maaltijden te delen met mensen in nood. Geïnteresseerden konden terecht bij info@fedactio.be. Onze vrijwilligers namen dan contact op en zorgden voor een veilige ophaling én bezorging van de maaltijden.

In totaal hebben de vrijwilligers onder de noemer "Iftarmee voor Elkaar" 1760 warme maaltijden uitgedeeld over heel België! Via dit project wilden we met Fedactio mensen “online” samen te brengen en aan te moedigen tot solidariteit en wederzijds begrip. En zo kon iedereen, moslim en niet-moslim, tijdens de Ramadan zijn deuren virtueel openzetten voor mensen in nood. 

Share it:

coronactiviteiten

Iftarmee

iftarmeevoorelkaar

Post A Comment: