Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

International Panel "Women's Rights in Situations of Conflict and Instability"

Share it:
Op donderdag 5 maart organiseerde Fedactio in samenwerking met Others en Peaceful Actions Platform en met steun van het Europese Parlement en de HeForShe campagne het panel "Women's Rights in Situations of Conflict and Instability". Vrouwelijke onderzoekers, activisten, slachtoffers en journalisten spraken het publiek toe.


Het panel werd voorgezeten door Dani Kranz, antropologe en voorzitster van Two Foxes Consulting, een organisatie die zich verzet tegen seksistische inbreuken vanuit de overheid.

Na de tussenkomst van verschillende experten en activisten, kon het publiek ook luisteren naar getuigenissen van slachtoffers uit het Midden-Oosten.

Bij de getuigenissen sprak ook Zaina Erhaim, Syrische journaliste en Syrië-coördinatrice in het Institute for War and Peace Reporting, die een beschuldigende vinger wees naar het patriarchaat in het voortzetten van geweld tegen vrouwen. Erhaim somde enkele good practices op en benadrukte het belang safe spaces in het gevecht tegen ongelijkheid, waarin vrouwen zich vrij kunnen uitdrukken.
"Wij hebben geen rechten, iedereen ontneemt ons van ons rechten. Het is moeilijk om hier een vrouw te zijn. Wij worden geconfronteerd met verschillende vormen van geweld en repressie. Het Assad-regime bedreigd ons met de dood en de anderen behandelen ons als minderwaardig en willen ons leven controleren", voegde Bradan, een Syrische vluchtelinge, er nog aan toe.

Share it:

Vrouw en Maatschappij

vrouwenmars

vrouwenrechten

Post A Comment: