Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Muzikale Verbroedering tijdens ‘Colors of the World’

IFLC, Colors of the World, Sociale cohesie, Uitgelichte activiteiten, Antwerpen, Featured, Fedactio Activiteiten, Fatih Devos
Share it:
Op zaterdag 22 juni vond de 17de editie van het jaarlijkse Internationale Taal- en Cultuurfestival ‘Colors of the World’ plaats. Het Internationaal Taal- en Cultuurfestival ‘Colors of the World’ (IFLC) is een wereldfestival dat zang, folkloristische dans en poëzie combineert tot een genre-overschrijdend concert. Al 20 jaar op rij ontvangt het festival een eclectische delegatie van getalenteerde jonge artiesten vanuit de hele wereld. Tijdens een kleurrijk en levendig spektakel promoten de deelnemers, allemaal tussen de 12 en 18 jaar oud, meertaligheid, culturele uitwisseling en grensoverschrijdende vriendschap.

Dit jaar was België voor de vijfde keer op rij gastland voor dit evenement. We ruilden onze hoofdstad Brussel in voor een nieuwe locatie: het levendige Antwerpen. Antwerpen is immers met haar bijna 170 verschillende nationaliteiten één van de meest diverse steden ter wereld. “Het Stad” bruist van jong talent op vlak van cultuur, ondernemerschap en nog zo veel meer! Haar rijke geschiedenis, historische gebouwen en unieke stadssfeer maakt Antwerpen een hoopvolle plaats waar diversiteit zegeviert. De organisators verwelkomden bijna duizend bezoekers in Antwerpen en kon ook nog eens rekenen op 4500 mensen die het festival online meevolgden.

Na het welkomstwoord van de partnerorganisatie Fedactio, werd de festivalavond feestelijk ingezet met het adembenemend openingsnummer van alle deelnemers. De Belgische delegatie dit jaar werd begeleid door de Gentse rapper Fatih Devos. Brusselse, Antwerpse en Gentse jongeren werkten samen aan een super coole “urban” act met rap, slampoetry en zang rond het thema wederzijds respect. In hun act brachten ze een eerbetoon uit aan de grote Martin Luther King. Naast België waren ook Albanië, Australië, Azerbeidzjan, Belarus, Indonesië, Frankrijk, Kirgizië, Kenia, Kazachstan, Nigeria, Roemenië Rusland, Oekraïne, Tunesië en de Verenigde Staten vertegenwoordigd. De in totaal 65 jonge deelnemers brachten onder andere aanstekelijke covers van de internationale wereldhits, meeslepende musicals en ontroerende danschoreografieën. Het publiek heeft meegedanst, meegezongen en vooral luid meegeklapt. Het enthousiasme in de zaal was met andere woorden oorverdovend. De deelnemers waren erg aangedaan van het enthousiaste publiek. De IFLC-avond werd afgesloten met een muzikale verbroedering van alle artiesten in een betoverende slotshow.

Voor mensen die er dit jaar jammer genoeg niet bij konden zijn, niet getreurd. Volgend jaar komt het Festival terug naar België en kunnen jullie ook meebewegen met de wereldritmes en samen met ons een harmonieuze wereld in dansen!

Share it:

Antwerpen

Colors of the World

Featured

Fedactio Activiteiten

IFLC

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: