Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidvereniging Vlaamse Olympiade Vereniging en Francolympiades organiseren regionale finale van de tekenwedstrijd in Antwerpen

Share it:
Op 24 november organiseerde de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) samen met Fedactio Antwerpen de regionale finale van de Tekenwedstrijd “Kunst van het Samenleven” met als thema “De Vrijheid”. De Tekenwedstrijd is niet aan haar proefstuk toe. Dit jaar was maar liefst de 8ste editie van de Tekenwedstrijd. En zoals ieder jaar namen naast Antwerpen, ook de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Brussel, Limburg, Luik en Charleroi deel. Meer dan 1000 prachtige kunstwerkjes werden op de post gedaan, allemaal om ter mooist.

In Antwerpen kregen juryleden Iris Kockelbergh (directeur van het Museum Plantin-Moretus), Tom Liekens (kunstenaar) en Sergio De Beukelaer (beeldende kunstenaar) de moeilijk taak om uit de 43 voorgeselecteerde tekeningen drie winnaars per categorie te nomineren. Het was een huzarenwerk voor de jury om uit al die mooie inzendingen de beste tekeningen uit te kiezen. Maar het is hen gelukt en 17 finalisten gaan door naar de nationale finale op zaterdag 8 december in het stadhuis van Brussel.

Meer dan 120 bezoekers waaronder de finalisten, ouders en leerkrachten waren aanwezig op het evenement. Tijdens de aansluitende receptie kregen deelnemers de tijd om samen met de juryleden het bijeen getekende oeuvre te bezichtigen in een bescheiden tentoonstelling. De VOV draagt zijn motto ‘elk kind is talentvol’ hoog in het vaandel. Daarom willen we jongeren de kans geven om via dergelijke artistieke initiatieven hun verborgen talenten tentoon te spreiden. En elk jaar vallen we achterover van het ontluikende talent bij de leerlingen! Als het aan ons ligt, OP NAAR VOLGEND JAAR!


Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Ledenactiviteiten

Onderwijs

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: