Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio's onderwijsplatform lanceert nieuw project Tea-ching Time

Share it:
Het platform Onderwijs van Fedactio heeft een nieuw project, speciaal voor leerkrachten : Tea-ching Time, een evenement waarbij een topic aangesneden wordt rond een gezellige kop thee. Met het initiatief wilt het platform ontmoetingen realiseren tussen professionals in het onderwijs over heel België. Tijdens de activiteiten krijgen deelnemers de kans om ervaringen,  methodieken en verschillende tools uit te wisselen. Tea-ching Time wordt maandelijks georganiseerd.

Het eerste event, met als thema burn-out in het onderwijs, had ervaringsdeskundige Anne Everard te gast. Ze presenteerde er haar boek ‘guide du burn-out’ waarin ze een aantal mogelijke pistes geeft om een burn-out te genezen, of (nog belangrijker) te voorkomen. Haar geanimeerde rondetafelgesprek vond plaats op vrijdag 28 september,  in de aanwezigheid van ongeveer vijftien leraren van verschillende niveaus  en sectoren.

Hieronder de data van de volgende ontmoetingen:
  • 25 oktober: gender in het onderwijs, geleid door Nadine Plateau. N. Plateau is voorzitter van de onderwijscommissie van de Raad van Franstalige vrouwen in België.
  • 19 november: overgang van school naar werk van jongeren met een migratieachtergrond, onder leiding van Altay Manço. A. Manço is doctor in de sociale psychologie en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor onderzoek, training en acties op het gebied van migratie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Nationaal

Onderwijs

Post A Comment: