Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

EPN strikt Dr. Nadia Fadil voor zijn 30ste Breakfast Talk

Share it:
Op 8 mei 2016 verwelkomde EPN Dr. Nadia Fadil voor zijn zoveelste Breakfast Talk waar maatschappelijke kwesties aan de  kaak gesteld worden na een uitgebreid ontbijt. Deze editie had als onderwerp: “Preventing and countering violent extremism”.

Na de dubbele bomaanslagen in Brussel rees de vraag om de impact hiervan op de socio-politieke atmosfeer in Europa te bespreken. Hierop nodigde EPN Dr. Nadia Fadil (KUL) uit voor een uiteenzetting tijdens zijn maandelijkse Breakfast Talk. De tragedie in Brussel deed herinneren hoe belangrijk het is om de lokale context die mensen doet neigen naar extremistische ideeën te begrijpen. Kernpunten die aan de wortel liggen van geweld moeten op tafel gelegd worden om een wederwoord te kunnen vormen door middel van gecoördineerde en constructieve acties. Daarbovenop is er een rol weggelegd voor middenveldorganisaties om het probleem aan te pakken. Deze punten werden uiteengezet als belangrijke fundamenten om het gewelddadig extremisme tegen te gaan.

Nadia Fadil is een assistent-professor aan het OE (Centrum Interculturalisme, Migratie en Minderheden) aan de KULeuven. Nadat zij daarvoor promoveerde bij hetzelfde instituut, was ze verbonden als postdoctoraal Jean Monnet -onderzoekerster aan het Europees Universitair Instituut (2008-2009) en als gastonderzoekster aan de Universiteit van Berkeley (2011-2012). Momenteel is ze als postdoctoraal onderzoekster van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek werkzaam binnen de onderzoekslijn Theorie, Cultuur & Religie aan de KULeuven.

Over EPNEuropean Professionals Network (EPN) is een in Brussel gevestigde vereniging die werd opgericht in 2009. EPN beoogt de competenties van visionaire professionals te stimuleren, zodat zij de uitdagingen in de huidige sterk concurrerende en veeleisende zakelijke omgeving beter het hoofd kunnen bieden. Het platform ziet echter deze bijdrage nog ruimer en moedigt haar leden aan om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen via sociale projecten. EPN is een lidvereniging van Fedactio. Voor meer informatie www.epnnetwork.eu
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Professionals

Post A Comment: