Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Compass jongeren planten 475 bomen

Share it:
Een twintigtal jongeren van onderwijscentrum Compass vzw hebben onder begeleiding van de gemeente Willebroek 475 bomen geplant in het Bel-Airpark, het vroegere voetbalplein van FC Brasschaat.
Van theorie naar actie
Deze actie werd gerealiseerd in het kader van natuur- en milieulessen gegeven door Compass. De jongeren wilden een concrete actie uitvoeren rond het thema natuur en milieu. Het bestuur van Compass heeft naar aanleiding van deze vraag het gemeentebestuur van Willebroek gecontacteerd. Samen kwamen ze op het idee om bomen te planten in het Bel-Airpark. Schepen van Milieu Maaike Bradt onderstreepte dat deze actie bewijst dat jongeren begaan zijn met het milieu. “Ze planten hier vandaag zo’n 475 bomen, met de hulp van het gemeentepersoneel. Een dergelijke bosrand heeft veel potentieel voor insecten, vlinders en kleine zoogdieren”, aldus Maaike Bradt. Said, één van de leerlingen van Compass reageerd opgetogen over de actie, “We doen dit graag. Zo hebben we meer bomen, en die zorgen voor extra zuurstof”. Schepen van Ruimtelijke Ordening Tinneke Huyghe is tevreden over het project omdat het vroegere voetbalveld nu een sociale en ecologische invulling heeft gekregen.

Over Compass
Compass is een onderwijs- en begeleidingscentrum voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs. Ze is gevestigd in Willebroek en is voorstander van onderwijs op maat. Elk individu heeft sterke en zwakke punten en heeft een aangepaste begeleiding nodig. Naast het begeleiden van leerlingen met leerachterstand organiseert Compass ook maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten. Meer informatie via www.compassvzw.beShare it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: