Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Ladies coffee night met Joke Quintens

Share it:
Op 19 december organiseerde Damla vzw, lidvereniging van Fedactio, een Ladies coffee night met Mevrouw Joke Quintens ondervoorzitster van SPa en 1e Schepen vanaf 1 januari 2013 in Genk en creatieve coach. De voordracht startte om 19 uur. Zij werd ontvangen door de Algemeen coördinator mevrouw Duriye Demircan en mevrouw Fadimana Gokuzum de coördinator van Genk.

Voorzitter mevrouw Fethiye Akyazi gaf een gedetailleerde beschrijving van de structuur en werking van Damla. Ze lichtte kort toe hoe de werking van Damla in elkaar zat. Daarna kreeg Mevrouw Quintens het woord, zij heeft haar positieve en negatieve belevenissen, haar ervaringen als moeder, als werkende vrouw en haar visie voor een succesvol leven verteld.
Ze is van Heusden-Zolder afkomstig, komt uit een gezin van 2 kinderen. Haar moeder was lerares verkoop en haar vader heeft in de bouw gewerkt. Toen ze 11 jaar was, zijn haar ouders gescheiden. Haar moeder was een sterke vrouw en onafhankelijk leren leven heeft ze van haar geleerd, zegt ze.

Haar liefste vak was geschiedenis daarom dat ze gekozen heeft om geschiedenis te studeren in Leuven. In haar studenten leven heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan en haar thesis was ‘De Turkse immigratie'. Ze heeft zowat 50 Turkse vrouwen geïnterviewd hiervoor. Ze vertelde dat dit een leuke ervaring was en dat ze hieruit heel veel bijgeleerd heeft. Ze zei dat ze voor geschiedenis heeft gestudeerd maar dat ze meer geïnteresseerd is in de toekomst dan het verleden.

Na haar studies heeft ze op verschillende plaatsen gewerkt, ze heeft als lerares geschiedenis in het onderwijs gestaan, opbouwwerk gedaan voor scholen, in Brussel heeft ze Basiseducatie Nederlands les gegeven aan anderstaligen en heeft veel ervaring op gedaan met laaggeschoolde mensen en daarna heeft ze 5 jaar gewerkt als vormingsadviseur bij SPa Nationaal. Ze gaf opleidingen aan politici bv: creatief beleid, debat training,.. had bewust gekozen om op de achtergrond te blijven werken in de politiek.

Daarna heeft ze besloten om met haar dochter Fien in het Limburgse Genk te wonen. Ondertussen deed ze ook als bijberoep op zelfstandige basis brainstorm en vormingen 'Dwartsdenkers'. Met de 11 doe- mee stages die ze heeft gedaan, kan ze beter in de beroepen inleven zegt ze.

Tenslotte heeft ze 3 tips aangeraden die zij ook toepast in haar leven:  • 'Positief blijven'

  • 'Niet zagen maar timmeren, (opbouwen)'

  • 'Als je doet wat je altijd gedaan hebt, krijg je wat je altijd gekregen hebt' A. Einstein.

De dames waren heel tevreden en vonden het heel fijn dat Mevrouw Joke Quintens haar interessante, dynamische en leerrijke ervaringen met ons heeft meegedeeld.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Platforms

Regio

Sociale cohesie

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: