Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Finalisten OLYSSO in de bloemetjes

Share it:
De Franstalige Olympiadevereniging (Fracolympiades) organiseerde afgelopen weekend de 2de editie van de Franstalige Sociale Wetenschappen Olympiade (Olysso). De wedstrijd waar honderden leerlingen uit de 3de graad secundair onderwijs aan deelnemen, is een pionier in het Franstalige onderwijslandschap.

De finale vond plaats in Brussel. Tijdens de namiddag stonden de finalisten voor de uitdaging om hun onderzoek te verdedigen voor de professionele jury. De laureaten van elke categorie (gezondheid, burgerschap, sociale cohesie, onderwijs en varia) herhaalden hun presentatie tijdens de prijsuitreiking voor de juryleden waaronder Françoise Bertiaux (brussels volksvertegenwoordiger) en andere politici en academici zoals Sarah Turine, Barbara Trachte, Guy Lebeer, Abraham Franssen, Huseyin Cakmak, …

De winnaar van Olysso werd Isaline Caurivaud. Zij won met haar onderzoek naar kinderpornografie een cheque van 500 euro en een sociale stage in het buitenland. Françoise Bertieaux vond deze sociale stage een zeer passende prijs voor winnaar. De andere finalisten werden ook in de bloemetjes gezet en ontvingen allemaal een prijs voor hun bijzondere prestatie.

De "Isaline's" waren de grote winnaars van de finale. Isaline Charlier, Isaline Thirion en Isaline Caurivaud waren 3 van de 6 categoriewinnaars. Winnaar van de categorie 'onderwijs' was Sofia Gazon, Calvin Kirkpatrick kaapte de eerste prijs weg in de categorie 'burgerzin' en het duo Adrien Préat en Guillio Bellio won de eerste prijs binnen de categorie 'sociale cohesie'.

De tweede finale van deze unieke olympiade zit er alweer op voor dit jaar maar krijgt zeker een vervolg.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Jeugd

Leden Activiteiten

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: