Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Limburgse finale Kleuren van België in Genk

Share it:
De Limburgse finale van de vierde editie van de zang- gedicht- en talent wedstrijd 'Kleuren van België', gerealiseerd met ondersteuning van Fedactio vond op 21 april 2013 plaats met een groot succes in de schouwburg van C-Mine in Genk.

De avond begon met een toespraak van de voorzitter van de vereniging voor Belgische-Turkse vriendschap (Beltud) Bahattin Kocak. In zijn toespraak legde Kocak de klemtoon op dat een persoon aanspreken in zijn eigen taal de eerste stap is om hem beter te leren kennen. De deelnemers verdienen meer dan alleen maar geldprijzen. Ze hebben geleerd om samen te leven, dit vormt dan ook de basis van al onze projecten. We zullen blijven werken om het wederzijdse begrip, respect en vriendschap te bevorderen onder de verschillende gemeenschappen in België.

Kinderen met verschillende culturele achtergronden en uit de verschillende streken van Limburg kwamen op deze avond bijeen om het publiek de boodschap te geven dat tolerantie, empathie, dialoog en vriendschap enkel en alleen maar een bijdrage kunnen  leveren aan de samenleving van morgen.

Alle deelnemers hebben een lied of gedicht voorgedragen in een andere taal dan hun moedertaal. Dit was dan ofwel in het Frans ofwel in het Turks. Zo hebben de kinderen de mogelijkheid gehad om hun interculturele vaardigheden en empathie met andere culturen beter te ontwikkelen.

De categorie-eersten die 100€ kregen, werden aangekondigd door de juryleden. Bij de categorie speciale talenten waren de broers Berdan en Kadir Kalin, met hun dans show de winnaar. De winnaar van de categorie Franse poëzie was Berkay Ertas met het gedicht « Mon rêve familier » van Paul Verlaine. De gelukkige voor de categorie zang was Shana Vanfraechem. Met het liedje « Sen Allah’in bir lutfusun » van Ebru Gündes, verdiende zij van de juryleden de eerste prijs. Bij de categorie Franse zang werd Meslissa Aydin met het liedje “Le sens de la vie” van Tal geselecteerd als winnaar.

De show eindigde met het liedje « Kom mijn vriend » dat gezongen werd met alle deelnemers samen hand in hand.

Na deze regionale finale die plaatsvond in Genk, zijn de finalisten gestart met de voorbereiding voor de Nationale finale in Antwerpen op 28 april. De plaats van dit gelegenheid is het stadsschouwburg van Antwerpen.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kleuren van Belgie

Kunst en Cultuur

Leden Activiteiten

Limburg

Sociale cohesie

Post A Comment: