Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Turkse cultuuravond met Beltud

Share it:
Op 15 februari 2013  organiseerde Beltud in samenwerking met Golden Rose een 'Anatolische cultuuravond'. Een ideale kans om de cultuur toe te lichten en de uitwisseling tussen de toeschouwers te stimuleren.

50 personen zakten af naar de lokalen van Golden Rose die voor de gelegenheid in authentieke sfeer werden aangekleed. Genietend van live muziek en heerlijke hapjes, werden de aanwezigen geïnformeerd over de Turkse cultuur.
In haar openingswoord, lichtte Pacale Eyben (kenner kunstgeschiedenis en archeoloog) kort de geschiedenis, geografie, cultuur en kunst van Anatolië toe. Daarna konden de deelnemers proeven van traditionele gerechten. Op het menu stonden mezze (koude voorgerechten) zoals gevulde wijnbladeren, ''içli köfte' (gehaktbal in korst van bulgur), lahmacun (turkse pizza met gehakt) en het zoete dessert baklava. Sahin Utku, medewerker van Beltud, gaf een demonstratie van het bereiden van 'çig köfte', een traditioneel gerecht uit het Oosten van Turkije op basis van vlees en kruiden.

Na de stop in het Oosten, reisden we af naar het hart van Anatolië met een live concert op de saz* door Cumali Bulduk. De autodidact gaf de toeschouwers meer uitleg over de geschiedenis van zijn favoriete instrument. Op het einde van de avond waagden sommige aanwezigen zich aan de traditionele dansen uit Turkije.  Kortom, het was een gezellige en geslaagde avond.

* De saz is een snaarinstrument uit de luit-familie
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Sociale cohesie

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: