Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Federaal minister van Economie Vande Lanotte eregastspreker opnetworking event EPN

Share it:
Afgelopen vrijdag organiseerde het European Professionals Network (EPN) in samenwerking met de Federatie van actieve Ondernemers België (Betiad) een networking event in aanwezigheid van federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte. Het programma kon op de belangstelling rekenen van 300-tal ondernemers en enkele prominente personen zoals Vlaams senator Fatma Pehlivan, Brussels volksvertegenwoordiger Mahinur Özdemir en Turks consul Ali Barış Bey.

EPN is een ondernemersorganisatie die in 2009 in Brussel werd opgericht en ondertussen meerdere vestigingen heeft in onder andere Charleroi, Luik, Gent, Antwerpen en Limburg. De federatie wil de persoonlijke en beroepsmatige kwaliteiten van de ondernemers versterken en ervoor zorgen dat zij op een actieve wijze deelnemen aan het maatschappelijke leven. EPN is een unieke verenging in het opzicht dat ze haar ondernemers stimuleert om zich maatschappelijk te engageren via projecten en bij te dragen tot sociale cohesie. Afgelopen vrijdag organiseerde EPN een networking event voor haar leden in samenwerking met Betiad. De gastsprekers van de avond waren Mutlu Cengiz, vicevoorzitter van EPN, Ertugrul Demir, voorzitter van Betiad en federaal minister van Economie Vande Lanotte.
Ertugrul Demir, voorzitter van Betiad, vatte de motivatie van de ondernemers kort samen: 'De ondernemers die hier vanavond aanwezig zijn, hebben succes geboekt met hun economische activiteiten maar zij investeren ook in sociale, culturele en educatieve projecten. De bouw van de Lucernascholen en Ecole des Etoiles is daar het beste voorbeeld van. Onze ondernemers zoeken een antwoord op de vraag: wat kunnen wij doen voor België? '

Gastspreker minister Vande Lanotte was onder de indruk van het programma en van het aantal vrouwen dat aanwezig was en gaf toe dat in hun eigen vergaderingen niet zoveel vrouwen aanwezig zijn. Daarnaast zei Vande Lanotte dat het organiseren van een networking event belangrijk is om te bewijzen dat EPN en haar leden voor een migratieland als België een rijkdom zijn. De minister voegde eraan toe dat het voor hem een interessante en leerrijke avond was en dat hij veel bijgeleerd heeft over de Turkse gemeenschap in België. Aan het einde van zijn speech zei hij nog dat verenigingen zoals EPN een succesvol voorbeeld zijn voor andere migranten en niet in het minst voor de migrantenjongeren.

EPN wilde met dit programma een mogelijkheid bieden aan de ondernemers om vragen te stellen en hen een luisterend oor bieden in tijden van crisis en is daarin geslaagd, besloot EPN-voorzitter Yüksel Kaya de avond.

De speech van minister van Economie is te beluisteren via http://www.fedactio.be/nl/#!/multimedia/audio/814/speech-van-de-minister-h-e--johan-vande-lanotte-tijdens-het-networking-dinner
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Ondernemers

Oost-Vlaanderen

Professionals

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: