Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Politie Mol geeft uitleg over diefstalpreventie bij Damla

Share it:
De cijfer van diefstal zijn de laatste jaren heel erg gestegen, in 2011 waren er 102 inbraken in Mol en
dit jaar zijn er al meer dan 110 inbraken gepleegd.

70% van de inbrekers gaan langs de achterkant van het huis binnen, 27% langs de voordeur en 2,7% langs het raam, een dief heeft maar 30cm op 30cm nodig om binnen te geraken. Zo begon de heer Arazola.
Om de inbrekers geen kans te geven heeft Meneer Arozola aantal heel belangrijke tips gegeven. Hij zij dat men geen kostbare voorwerpen zoals audio- en videomateriaal, antiek, schilderijen, enz in het zicht van voorbijgangers mag plaatsen. Waardevolle zaken zoals geld, juwelen en waardepapieren dienen niet onnodig in het huis te bewaren maar deze eerder naar een kluis of in een bankkluis te brengen. Een dief heeft vaak maar enkele minuten nodig om juwelen en andere waardevolle goederen uit uw woning mee te nemen, zij de inspecteur.

Men moet voor een goed sleutelbeheer zorgen: vermijd de 'klassieke' plaatsen, zoals onder de mat, in de bloembak… men kan beter een sleutel geven aan een vertrouwenspersoon.

Inbrekers gaan het minst bij goed zichtbare woningen, dus te hoge beplantingen verhogen uw privacy, maar vergemakkelijken ook het ‘werk' van de inbrekers. Breng steeds uw buren op de hoogte als u voor een lange periode afwezig bent en vraag hen om een oogje in het zeil te houden en regelmatig uw brievenbus te legen, zodat de inbrekers uw afwezigheid niet kunnen merken. Men kan ook beroep doen op de lokale politie die tijdens uw afwezigheid toezicht houden in de omgeving van uw woning, ze komen dan 2-3 keer per week langs om te controleren, dit moet wel tijdig aangegeven worden.

Het is ook heel belangrijk om uw waardevolle voorwerpen te merken en te registreren, in geval van diefstal zal de identificatie vereenvoudigen. Registreer het merk, het type eventuele bijzonderheden van uw voorwerpen en fotografeer de waardevolle goederen die moeilijk te omschrijven of te merken zijn, zei Meneer Arazola.

Extra beveiliging is zeker aangeraden, zoals elektronische alarmsysteem en camerasysteem maar men moet zich houden aan de wettelijke voorschrift. Zo'n beveiliging kan men ook ingeven in uw belastingbrief zodat men tot 30% kan terugtrekken, zei Meneer Arazola.

De deelnemers zijn goed geïnformeerd, om de inbrekers geen kans meer te geven.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: