Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Workshop Ebru 'Watermarmeren'

Share it:
Ebrukunst is een abstracte kunstvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei natuurlijke materialen. Deze techniek is gebaseerd op het druppelen, of aanbrengen van verf met een kwast, op water. Hierna kunnen op het water met een soort van penseel figuren gemaakt worden waardoor er unieke motieven ontstaan. Door later een speciaal soort papier op het water te leggen kunnen deze motieven op het papier worden afgedrukt.

Er bestaan twee vormen van Ebru: klassieke Ebru en moderne Ebru. De klassieke Ebru kenmerkt zich door het maken van herkenbare en realistische traditionele motieven zoals bloemen. Moderne Ebru wordt gekenmerkt door meer abstracte figuren en er wordt meer vanuit het gevoel gewerkt. De druppels verf die op het water worden losgelaten worden gezien als het loslaten van alle gevoelens. Vervolgens levert het een prachtig en kleurrijk kunstwerk op.


Meneer Cengiz Özdemir heeft in Mol een workshop gegeven over de Ebrukunst en daarna kregen de deelnemers de mogelijkheid om hun eigen kunstwerk te creëren.

Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Leden Activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: