Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Ontmoetingenreeks ‘Actief Burgerschap': Minister Olivier Chastelbezoekt Fedactio op 21 september

Share it:
De ontmoetingen in het kader van het actief burgerschap in Charleroi worden in volle vaart vervolgd. Op 21 september hebben Federaal Minister van Begroting en Administratieve Vereenvoudiging, ook kandidaat-burgemeester van Charleroi Olivier Chastel samen met andere vooraanstaande kandidaten de voorzitters van onze lidverenigingen ontmoet.


Na Fedactio bedankt te hebben voor de organisatie van de ontmoetingenreeks over actief burgerschap, heeft Chastel positieve opmerkingen gegeven over Ecole des Etoiles en hij verkondigd dat de school een uitstekende voorbeeld is voor andere instellingen uit het gemeenschapsonderwijs.

Chastel heeft ook gesproken over de financiële problemen in Charleroi, voornamelijk de lage inkomens in de stad. De minister heeft twee oplossing voorgesteld voor het probleem: ten eerste, het vermeerderen van het aantal projecten gesubsidieerd door de federale overheid of door Wallonië door betere subsidiedossiersop te stellen en ten tweede, mensen met een hoog inkomen naar de stad trekken om zo het gezamenlijk inkomen te verhogen zonder dat de belastingen moeten verhoogd worden. Volgens de kandidaat-burgemeester horen daarom het verbeteren van veiligheid, properheid, onderwijs en de infrastructuur van de stad tot zijn partijprogramma.

Om het programma interactief te houden,  hield Chastel zijn toespraak kort en ging over tot  een vraag-antwoordronde. Hier heeft hij toelichtingen gegeven over een project om een universiteit te bouwen in Charleroi, de vooroordelen tegenover de liberalen, de steun voor ondernemers, de onhandigheid in de bureaucratie en vele andere onderwerpen.

Het programma is beëindigd met een hapje en een drankje.
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Henegouwen

Post A Comment: