Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Alexander De Croo: 'Etikettering opent de weg naar discriminatie'

Share it:
Op donderdag 19 september nodigde onze federatie Open VLD voorzitter Alexander De Croo uit om samen te komen met de vertegenwoordigers van het middenveld en andere politici in het kader van de ‘Actieve Burgerschapsontmoetingen'. Onze algemeen secretaris Ahmet Ulusoy gaf De Croo meer informatie over onze federatie tijdens het etentje ter ere van zijn komst. Ook de platformvoorzitters en vertegenwoordigers van de Brusselse lidverenigingen namen kort het woord om hun projecten en activiteiten toe te lichten. 

Na het eten was de voorzitter van de liberale partij Open VLD zelf aan het woord. Hij benadrukte dat vrijheid van meningsuiting geen uitvlucht mag zijn voor het uiten van ontolerante en aanvallende uitspraken tegen anderen. “De ideale maatschappij is er één die de basiswaarden eigen is”, aldus de liberaal. Uit zijn speech bleek dat De Croo belang hecht aan verscheidenheid: “Ik geloof dat het nodig is om de verscheidenheid die in ons land aanwezig is te beschermen”.

“Actief ondernemerschap één van de mooiste dingen is die je kan bereiken.”, vervolgde De Croo zijn toespraak. “Mijn eigen bedrijf is voor mij als mijn baby en zijn de dag dat ik het bedrijf aan partners moet overdragen, zal ik het emotioneel zwaar hebben”. “Wij hechten als liberalen veel belang aan thema’s zoals de goed georganiseerde maatschappij, de samenwerking met privéondernemers en de uitbreiding van de Europese Unie.”, benadrukte De Croo. Hij voegde eraan toe dat de steden en gemeentebesturen een grote rol spelen in de grote investeringen en dat de komende gemeentelijke verkiezingen daarom van groot belang zijn voor de ondernemers.

Op een vraag uit het publiek antwoordde de politieke leider: “Wij als liberalen geloven niet in etikettering. Etnische afkomst speelt bij ons geen enkele rol. Wij geloven dan ook sterk dat etikettering op basis van etnische afkomst de weg opent voor discriminatie. Mensen vernederen is een uiterste teken van oneerbiedigheid.” Ten slotte besprak De Croo ook de problemen die de mensen van etnische origine op de arbeidsmarkt ervaren. “Er wordt in ons land voortdurend gesproken over het probleem van armoede. Ik geloof dat wij de armen een jobtraining moeten aanbieden”, besloot De Croo.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Post A Comment: