Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Veteranenvoetbalwedstrijd tussen België en Turkije werd een waarvriendschapsfestijn

Share it:
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud), lid van de Federatie van Actieve Verenigingen van België (Fedactio), organiseerde gisteren de tweede editie van de veteranenwedstrijd tussen Belgische en Turkse ex-voetballers, om de vriendschap tussen culturen en gemeenschappen te versterken. De aftrap van dit vriendschappelijke interland werd gegeven door de Viceminister-President van de Vlaamse Regering Ingrid Lieten.

De Turkse ploeg, gevormd door bekende voormalige voetballers uit Turkije, won met 4-3 van de Belgische veteranen die gecoacht werden door Stijn Stijnen. Honderden voetballiefhebbers volgden deze spannende wedstrijd in het KSK Stadion te Hasselt. Ook burgemeester Hilde Claes had haar plaats ingenomen onder de toeschouwers.

Dit jaar werd de Belgische ploeg vertegenwoordigd door de vedetten Stiin Haeldermans (ex-Standard, KRC), Daniël Kimoni (RC Genk), Stijn Vreven (Utrecht, KVM), Peter Van Houdt (Monchengladbach) en Theo Custers (Espanyol Barcelona). Zij namen het op tegen ex-internationals zoals Hasan Vezir (Fenerbahçe-Galatasaray), Bülent Alkiliç (Galatasaray), Senol Ustaömer (Trabzonspor-Fenerbahçe) en Suat SATIR (Trabzonspor) die voor het Turkse team speelden. De match werd geleid door Stijn Maris. De aftrap van de wedstrijd werd gegeven door Minister Ingrid Lieten.

Het werd een spannende wedstrijd waarbij de Turkse ploeg al in de eerste minuten op voorsprong kwam, maar Peter Van Houdt scoorde niet veel later voor het Belgische team. De eerste helft werd toch afgesloten met 2-1 voor de Turken. Na de rust kwamen er nog enkele doelpunten voor beide ploegen en uiteindelijk eindigde de match met de score 4-3 voor de Turkse ploeg.

De toeschouwers hebben na de wedstrijd de spelers van beide ploegen een langdurig applaus gegeven. Bahattin koçak, de vertegenwoordiger van de Limburgse afdeling van Beltud, gaf weer dat deze bijeenkomst als doel het versterken van de vriendschap en solidariteit tussen de culturen heeft en dat ze een kleine maar belangrijke boodschap wilden geven aan de bevolkingsgroepen, waarin tolerantie en wederzijds begrip en respect in de samenleving centraal staan.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Limburg

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: