Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Bernard Clerfayt : “Ecole des Etoiles is een droomschool”

Share it:
Bernard Clerfayt, Staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën, heeft onlangs de school « Ecole des Etoiles » bezocht.

Deze school werd afgelopen zomer in een recordtempo volledig vernieuwd door de inspanningen van Turkse ondernemers. Clerfayt heeft zijn admiratie niet verstopt tijdens zijn bezoek in het gezelschap van Abdurrahman Demir (voorzitter van de inrichtende macht), Sarah Dehaut (directrice van de school) en Savas Metin (secretaris-generaal van Betiad). Clerfayt omschrijft de school als een droomschool en wees erop dat de school een model is voor andere scholen.

Abdurrahman Demir heeft de school volledig toegelicht tijdens het bezoek. De Staatssecretaris heeft ook de kans gekregen om even te spreken met de leerlingen en de leerkrachten. Hij heeft gezegd dat ze geluk hebben om een school te hebben die voorzien is van de laatste technologie. Bernard Clerfayt vertelde dat hij veel schooldirecties gesproken heeft en dat ze allemaal een school willen zoals “Ecole des Etoiles”. De staatsecretaris benadrukte dat het speciaal is dat elke klas beschikt over een interactief bord en hij gaf toe dat hij nog nooit een school gezien heeft die beschikt over zoveel technologische snufjes. De school is zeker van zijn toekomst voor de komende 50 jaar, voegde hij eraan toe.

Bernard Clerfayt heeft de film bekeken waarop de verschillende fases van de renovatie van de school vastgelegd zijn. Hij besloot dat het een groot succes is dat de school op korte tijd zo’n grote verandering heeft ondergaan en hij benadrukte het belang van de school voor de regio in de toekomst gezien het tekort aan scholen voor de komende jaren.

Clerfayt heeft ook de transformatie van de school meegedeeld aan de pers en hij voegde eraan toe dat de school een droomschool is voor de kinderen. “Het is niet verwonderlijk dat het aantal leerlingen dat onderwezen wil worden in zo’n school stijgt” zei hij. Hij zei dat het gemeenschappelijke werk van de Turkse ondernemers en ouders van de school ook een bewonderenswaardig feit is en dat hij bij elk bezoek een nieuw facet van de school ontdekt.

De Staatssecretaris feliciteerde de Turkse ondernemers met hun investering in het onderwijs van jongeren. Hij nam foto’s met de leerlingen en kreeg een bos bloemen op het einde van zijn bezoek.
Share it:

ACTIVITEITEN

Post A Comment: