Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Golden Rose opent haar deuren

Share it:
De vereniging Golden Rose, die actief is sinds april 2009, heeft op 17 juni officieel haar deuren geopend via een openingsreceptie. Joëlle Milquet, aftredend Federaal Vice-eerste minister, Bernard Clerfayt aftredend Federaal Staatssecretaris, Jean-Luc Vanraes en Brigitte Grouwels, beiden Ministers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Emir Kir, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Cecile Jodogne, waarnemend burgemeester van de gemeente Schaarbeek en de heer Cingöz Ismail, voorzitter van de Federatie van Actieve Verenigingen van België, evenals een groot aantal vertegenwoordigers uit het middenveld en uit de politieke en academische wereld waren onder de ruim 200 aanwezigen.

De openingsreceptie begon met het doorknippen van het openingslint door de politieke prominenten waarna de toespraken volgden van de eregasten.

Arzu Ersezer, de secretaris-generaal van Golden Rose, benadrukte dat Golden Rose een plaats wil zijn waar verschillende culturen, kennis en inzichten die Brussel een speciale en een kosmopolitische stad maken, elkaar kunnen ontmoeten.

Vertrekkende vanuit het geloof dat vrouwen een van de belangrijkste pijlers vormen in de samenleving en dat dit nog verder versterkt moet worden, deelde Arzu Ersezer de doelen van Golden Rose mee: de zelfredzaamheid van de vrouwen verhogen, ze nog actiever doen deelnemen aan het sociale leven, hen aanmoedigen om zich nog verder te ontwikkelen zowel op vlak van studie als carrière, hen de vaardigheden aanleren en de mogelijkheden bieden om zich uit te drukken en hen de nodige middelen te verstrekken om hun persoonlijke projecten te realiseren.

"Centrale pijler van de samenleving"

Voor Esranur Karadag, voorzitter van de vereniging, vormt de vrouw de centrale pijler van de samenleving: ""Haar kijk en haar manier van denken zijn belangrijk om de hedendaagse problemen correct te analyseren en daar oplossingen voor formuleren. Wij constateren echter dat er nog steeds grote ongelijkheden bestaan in de arbeidsmarkt, de lonen en in de toegang tot hoge functies. Er is de dag van vandaag weliswaar een zekere vooruitgang geboekt, maar is nog steeds onvoldoende. Vrouwen worden nog altijd te weinig aangemoedigd en ondersteund in hun persoonlijke realisaties!”. Ze benadrukte dat Golden Rose ontstaan is vanuit een behoefte om vrouwen vooruitgang te doen boeken op alle vlakken.  De voorzitter lichtte hun aanpak vervolgens toe: “ We willen vrouwen van alle leeftijd en sociale afkomst toegang vergemakkelijken voor opleiding en hun zelfredzaamheid en onafhankelijkheid verhogen. We willen vrouwen helpen waar nodig om hen de plaatsen te bereiken die zij wensen of verdienen.

Emir Kir, Brussels Staatssecretaris voor Stedenbouw en Openbare Netheid benadrukte dat vrouwen nog steeds ver zijn van de plaats die zij verdienen en dat de activiteiten van Golden Rose hoop geeft voor een mooiere toekomst en eindigde zijn betoog door de vrijwilligers van Golden Rose te bedanken voor hun inzet.

Brigitte Grouwels, Brussels Minister van Openbare werken en Vervoer feliciteerde het dynamisme van het Golden Rose-team en drukte haar geloof in hun kunnen om bergen te verzetten. Bernard Clerfayt, Federaal Staatssecretaris van Begroting, deelde in zijn speech mee dat Golden Rose hem deed denken aan de beroemde woorden uit het liedje van Jean Ferrat, "de vrouw is de toekomst van de mens" en wenste het initiatief van Golden Rose veel geluk toe. Federaal Vice-eerste Minister en Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet drukte haar bewondering uit voor de professionaliteit waarmee de vereniging werkt en gaf aan dat zij de initiatieven van Golden Rose steunt en verder zal steunen.

"De plaats van de vrouw plaats is in het hart van de samenleving"

Dhr. Ismail Cingöz, voorzitter van FEDACTIO - Federatie van Actieve Verenigingen van België waartoe Golden Rose ook behoort, verklaarde dat Golden Rose op de vraag "Wat is de plaats van de vrouw in de samenleving?" als antwoord "De plaats van de vrouw is in het hart van de samenleving!” biedt. Hij vervolgde: "Deze uitspraak is zeer ambitieus, maar Golden Rose gaat zelfs nog een stapje verder en vervolledigt deze ambitie door dit om te zetten in concrete projecten. Ze heeft intussen vele activiteiten georganiseerd die de vrouwen deze belangrijke missie geladen hebben en die vrouwen hebben bewust gemaakt van hun echte positie in de samenleving."

Golden Rose is een vereniging die meer dan 110 actieve leden telt en zich richt op "de rol van vrouwen in de samenleving", o.a. op het gebied van culturele integratie, sociale cohesie en participatie in de samenleving. De vereniging voert een reeks van activiteiten die de persoonlijke, sociale en culturele ontwikkeling van de deelnemers stimuleren. Om dit doel te bereiken worden er seminaries, conferenties en diverse culturele activiteiten georganiseerd. Er wordt continu gewerkt aan de bevordering van de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Uitgelichte activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: