Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Grote finale van de Tekenwedstrijd "Kunst Kleurt Groen" in het Stadhuis van Brussel

Share it:

 

Op zaterdag 19 maart 2022 organiseerden Francolympiades en VOV, met steun van Fedactio, de grote finale van de Tekenwedstrijd ‘Kunst van het Samenleven’. Het thema van deze 11de editie was klimaat en ecologie. Onder het motto ‘Kunst Kleurt Groen’ kregen jongeren de uitdaging hun tekentalent te gebruiken om zich uit te drukken over het klimaat.

Een samenvatting van de avond kunt u bekijken via volgende link https://bit.ly/3Lwh105

Onze planeet wordt met de dag meer en meer onleefbaar. De effecten van de klimaatverandering zijn zeer aanwezig: overstromingen, droogte en hittegolven, bosbranden, hevige winden, smeltend ijs, het verdwijnen van de biodiversiteit,... De oorzaken ervan zijn bekend waardoor het ook belangrijk is om jongeren bewust te maken van deze problemen want zij zullen in de frontlinie staan ​​om de gevolgen te dragen, maar ook de belangrijkste actoren zijn van een mogelijke verandering.

De elfde editie van de Tekenwedstrijd bracht meer dan 5.000 tekeningen samen van kinderen en jongeren uit basis- en middelbare scholen doorheen heel het land. Zoals elk jaar werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie in het Stadhuis van Brussel waarvoor onze jury 74 tekeningen van al de inzendingen heeft moeten selecteren. Tijdens de grote finale werd er dan een top 3 gekozen in elk van de zes categorieën. De finalisten kregen ook de kans om hun tekeningen tentoon te stellen in de Gotische zaal van het Stadhuis.

1ste categorie (1ste graad lager): Lenny Kettels (1ste plaats); Asya Lopez (2de plaats); Yara Vinetti (3de plaats)




2de categorie (2de graad lager): Robin Sprysschaert (1ste plaats); Jutta Meerschaert (2de plaats); Laura Rodriguez (3de plaats)


3de categorie (3de graad lager): Merlin Raymond (1ste plaats); Ana D’hooge (2de plaats); Sienna Meeussen (3de plaats)

4de categorie (1ste graad secundair): Liesl Hollevoet (1ste plaats); Eunice Thambo (2de plaats); Maeva Paolini (3de plaats)

5de categorie (2de graad secundair): Corentine de Coster (1ste plaats); Jennifer Amegan (2de plaats); Emma Gielis (3de plaats)

6de categorie (3de graad secundair): Léna Verbist (1ste plaats); Lou Massaux (2de plaats); Clara Auert (3de plaats)



Publieksprijs:

Maeva Paolini :






Share it:

Brussel

Fedactio Activiteiten

Jeugd

Kunst en Cultuur

Post A Comment: