Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Beltud Vriendschapsbrunch terug van weggeweest

Share it:
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap en Dialoog (Beltud) en Golden Rose organiseerden naar goede gewoonte hun vriendschapsbrunch. Op zondagochtend 9 februari zijn meer dan 100 sympathisanten naar Brussel afgereisd om in goed gezelschap te genieten van een traditioneel Turks ontbijt.

De Beltud vriendschapsbrunch is niet aan haar proefstuk toe. De oprichting van Beltud in 2010 gaf het startschot voor tal van activiteiten zoals interculturele ontmoetingen, taallessen Turks, culinaire workshops, rondetafelgesprekken, tentoonstellingen, concerten... waaronder dus ook de vriendschapsbrunches. Doorheen de jaren kon het aangroeiende aantal sympathisanten van de brunches steeds rekenen op een erg verzorgd Traditioneel Turks ontbijt. Tijdens de vriendschapsbrunches trekt Beltud de kaart van de gezelligheid in een ongedwongen sfeer. En dat was dit jaar niet anders.

De gasten konden genieten van een kopje Turkse thee en ontdekten nieuwe lekkernijen zoals olijven, fetakaas, menemen (gerecht op basis van eieren, paprika's en tomaat), tahin (sezamzaadpasta) en ayran (yoghurtdrank). Lof voor de catering!

De brunch dit jaar was een speciale editie rond het thema gezonde voeding met een lezing van diëtiste Hakima Mommen. Mommen gaf een presentatie over eten met een anti-vermoeidheidswerking. Ze verteld over haar ervaringen als diëtiste en gaf tips en tricks mee over gezonde voeding om thuis mee aan de slag te gaan.


Via deze brunches wil Beltud bezoekers introduceren in de Turkse cultuur. Tevens wil Beltud deze bijeenkomst aangrijpen om de dialoog te bevorderen en de vriendschapsbanden tussen de verschillende gemeenschappen in België te versterken.
De talrijke aanwezigheid van sympathisanten voor deze editie werkte erg aanstekelijk. Het geeft Beltud de moed om ook in 2020 bijeenkomsten te organiseren. Op die manier willen ze met hetzelfde elan intensief bouwen aan een inclusieve maatschappij!

Over Beltud
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) werd in 2010 opgericht met als doel de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de brede zin van het woord – aan.
Meer informatie via www.beltud.be

Share it:

Beltud

Fedactio Activiteiten

Golden Rose

Leden Activiteiten

Ledenactiviteiten

Lidvereniging

Top Projecten

vriendschapsbrunhc

Post A Comment: