Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

L’École des étoiles naar Het Bois du Cazier

Share it:

Op 1 december 2019 heeft de Ecole des Etoiles, lid van Fedactio, het Bois du Cazier in Marcinelle bezocht. Het was voor hen een gelegenheid om de tentoonstelling over kinderarbeid te bezoeken, maar ook om hulde te brengen aan de mijnwerkers die in de mijnen zijn omgekomen.

Op 1 december heeft de P5 P6 van l’Ecole des Etoiles van Charleroi, lid van Fedactio, het Bois du Cazier en de tentoonstelling "Defense de jouer" bezocht. Deze tentoonstelling toont de harde realiteit die de kinderen meemaken. Sommigen van hen worden gedwongen om in de mijnen te werken, anderen op het land of in de textielindustrie en dat alles voor een zeer lage salaris. Volgens een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie zijn 150 miljoen kinderen getroffen. Dit bezoek maakt de leerlingen bewust van het belang van de rechten van het kind en leert hen om beter te consumeren en producten die voortkomen uit kinderarbeid te vermijden. 

Het Bois du Cazier is een herdenkingsplaats waar de ramp op 8 augustus 1956 plaatsvond. Hierbij kwamen 262 mijnwerkers, voornamelijk Italianen, om het leven. Deze tragedie blijft diep gegrift in alle herinneringen van Carolos. Het museum is als het ware een eerbetoon aan al diegenen die naar België kwamen om in de mijnen te werken.
Share it:

Ecole des Etoiles

Fedactio Activiteiten

Henegouwen

Post A Comment: