Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Stap mee met de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Refugee Walk, vluchtelingenwerk Vlaanderen
Share it:
Refugee Walk 2017

De Refugee Walk is een wandeling van 40km. Met deze wandeling wil Vluchtelingenwerk Vlaanderen mensen in de voetsporen laten treden van vluchtelingen die vaak lange afstanden afleggen op zoek naar een veilige thuis. Tijdens de Refugee Walk delen vluchtelingen hun verhaal met de deelnemers, en op verschillende plekken langs het parcours worden ze verrast door muziek en eten uit de hele wereld.

De vierde editie van deze unieke wandeling van 40km vindt dit jaar plaats in Leuven op zondag 29 september. Vorig jaar wandelden een 1100 mensen voor vluchtelingen en asielzoekers. Samen haalden ze bijna 255 000 euro op om mensen op de vlucht te helpen. Deze editie mikken we op maar liefst 2000 deelnemers. "2000 deelnemers die 40km stappen voor vluchtelingen en asielzoekers, dat is twee keer de wereld rond," zegt directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen Charlotte Vandycke. Wil jij dit jaar een sportieve uitdaging aangaan én iets betekenen voor mensen op de vlucht? Schrijf je dan in via www.refugeewalk.be voor de vierde Refugee Walk op zondag 29 september in Leuven.

De Refugee Walk, dat is:
  • in de voetsporen treden van mensen op de vlucht
  • een unieke tocht van 40km die je aflegt met een team van 1 tot 8 personen
  • je laten sponsoren door vrienden, familie, collega's... 
  • geld inzamelen voor mensen op de vlucht 
  • verhalen, muziek en eten uit alle hoeken van de wereld 
  • en vooral een onvergetelijke dag beleven.
Lees meer op www.refugeewalk.be!


Ambassadeurs van de Refugee Walk:
  • Athlete Imana Truyers zal op 29 september ook meedoen met de Refugee Walk. "Ik steun de Refugee Walk omdat ik het belangrijk vind op te komen voor vluchtelingen. Aangezien het loopseizoen dan rustig van start gaat denk ik erover de helft van de Refugee Walk al lopend af te leggen."
  • Lid van de Vlaamse Jeugdraad en Rwandees vluchteling Ivo Shimwa: "Ik vind de Refugee Walk een nuttige actie om mensen op de hoogte te brengen over waarom mensen vluchten en om geld in te zamelen om vluchtelingen te helpen."
  • Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en Syrisch vluchteling Zana Hanafi: "Ik doe mee met de Refugee Walk omdat ik het belangrijk vind om vluchtelingen te steunen en me in te zetten voor vluchtelingen."

Heb je vragen? Neem dan contact op via refugeewalk@vluchtelingenwerk.be of bel naar 02 225 44 00.
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Refugee Walk

Vlaams-Brabant

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Post A Comment: