Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidvereniging For Youth stelt nieuw project voor aan Brusselse studenten

Share it:
Op maandag 8 oktober nodigde lidvereniging For Youth de studenten van het Belgian Student Platform uit om haar nieuw project voor te stellen. Alle studenten die zich graag als vrijwilliger zouden aansluiten bij For Youth waren welkom in de feestzaal van Fedactio.

De avond startte met een warme maaltijd voor alle aanwezigen, gevolgd door thee en gebak als dessert. Eens iedereen gegeten had, nam Ethem, de Algemeen Coördinator van For Youth, het woord. Hij verduidelijkte de opzet van de organisatie, die jongeren aanspoort om deel te nemen aan sociale projecten en zich inzet voor de cohesie tussen diverse bevolkinsgroepen. Het nieuwe project zal een jongere met migratie-achtergrond samenbrengen met een geïsoleerde oudere, om zo nieuwe verbindingen aan te gaan, de oudere uit zijn isolement te halen en de jongere als vrijwilliger te laten werken. For Youth’s voorzitter vervolledigde de presentatie met een getuigenis over zijn oude buurvrouw, Mevrouw Simonne.

“Niet alleen zal ik anderen helpen, maar ik kan ook aan mijn eigen karakter bouwen”, verduidelijkte een van de studenten die zich meteen inschreef voor het project. “Ik wil ook de oudere mensen in onze samenleving helpen om gelukkig te leven en blijven leven”, zei een andere studente. Twaalf studenten noteerden meteen hun naam op de lijst voor het project, dat zo snel mogelijk zal starten in Brussel. Na de presentatie hielp iedereen de tafels weer afruimen en de zaal opruimen, waarna nog een verjaardagstaart werd aangesneden voor een van de studentes. Diezelfde avond reisde For Youth ook naar Gent, waar ze hetzelfde project ook opstarten met Gentse studenten.
Share it:

Brussel

For Youth

Jeugd

Ledenactiviteiten

Post A Comment: