Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio's projecten tijdens de ramadan: Iftarmee en de nationale iftaravond

Share it:

‘Ons doel blijft verbinden.’

Na de ramadan is het tijd voor een terugblik op onze activiteiten vanaf 16 mei. De gemeenschappelijke noemer? Het bijeenbrengen van individuen en gemeenschappen van verschillende overtuigingen en achtergronden. En daarbij maakte Fedactio geen onderscheid: individuen van de meest diverse kleuren en de meest diverse meningen verzamelden zich om in dialoog te gaan. En door hen fysiek nabij te brengen kwam een figuurlijke nabijheid tot stand, in elk geval is het gemakkelijker om in dialoog te gaan face-to-face.

Het project iftarmee

Op de valreep overtuigden we meer dan 700 mensen om zich in te schrijven voor een iftar-avond bij een gastgezin. Moslims en niet-moslims, waaronder bv’s zoals Phara de Aguirre, genoten van een lekkere maaltijd in zes provincies over heel België. Altijd vonden de genodigden een taal om mee te communiceren, altijd deden beide partijen hun best om gemeenschappelijke grond te zoeken en vinden. Veel bezoekers besloten ook nadien met hun gastfamilie contact te houden. Zo toont het project dat het ook op lange termijn mensen dichter bij elkaar brengt.

De iftar-avonden van Fedactio in de grote steden van België

Antwerpen, Gent, Brussel, Limburg, Luik en Charleroi verwelkomden een divers publiek voor hun
jaarlijkse iftar-avond.  In Gent sprak burgemeester Daniel Termont zich uit over het belang van diversiteit. In Antwerpen kwam burgemeester Bart De Wever aan het woord. Hij hield zijn toespraak voor een gevarieerd publiek met leden uit verschillende geloofsgemeenschappen, verschillende culturen, en met verschillende politieke overtuigingen. Ook de andere kopstukken van de grootste partijen waren uitgenodigd en tekenden present. 

Limburg mocht dan weer 130 personen trakteren op een heerlijk diner, waaronder verscheidene leden van het middenveld, academici, gedeputeerden en bv’s zoals Eva De Roovere.  In Luik schoof burgemeester Willy Demeyer mee aan tafel en kreeg Fedactio Liège bezoek van rode duivel Benteke die zelfs in aanloop van het wereldkampioenschap tijd wilde vrijmaken. In Charleroi tekenden verschillende schepenen present. Brussel was dan weer een gezonde mix van academici, professionals en politici.

Alle regiovertegenwoordigers van Fedactio waren het eens over het nut van hun iftar-avond: “Het is belangrijk dat we mensen de gelegenheid geven om elkaar beter te leren kennen, en de maand ramadan is daar het ideale moment voor.”

Share it:

Blog

Featured

Nationaal

Post A Comment: