Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

7 zaken die je van de warmathon kan opsteken

Warmathon verslag Brussel
Share it:

7 zaken die je van de warmathon kan opsteken


111. De ‘fluffy tunnel’ is het enige zachte aan het parcours. 

Een van onze collega's in de Fluffy Tunnel
Lopen is lastig. Dan helpt het niet dat je de knuffeltunnel tegenkomt op amper 500 meter van de start, want zo’n knusse omgeving schept toch licht onrealistische verwachtingen. Met een glimlach lopen de meeste lopers door de tunnel die het meest weg heeft van een carwash voor mensen. Na vijf minuten (en met het bord ‘1 km’) dringt de realiteit terug door: nog 1.6 km te gaan tot de finish. Bummer. En dan hebben we er het tweede, derde en vierde rondje nog niet bijgeteld.



2. Wanneer je collega zegt dat hij getraind heeft, is dat ook werkelijk zo.

Nee, lach niet met Start 2 Run, noch met Evy Gruyaert. Die collega in zijn strakke (dus gestroomlijnde) pakje doet je straks harder puffen dan een judocoach. En dat terwijl hij of zij het loopje gewoon ziet als een verlengde van zijn dagelijkse koffieklets. Jouw erbarmelijke prestatie is dan ook het volgende onderwerp dat hij op kantoor zal bespreken. Toch maar de podcasts aanschaffen voor editie 2018?


3. Afzien gaat altijd beter samen.

Onze medewerkers aan de finish.
Iedereen heeft trauma’s overgehouden aan de bieptest of coopertest uit het middelbaar, maar daar staat individuele prestatie voorop. Niet zo bij de warmathon, gelukkig. Het team van Fedactio was aanwezig met de volle 9 man (en de vrouwelijke variant, uiteraard). Met het collectieve zweet dat we op het parcours hebben achtergelaten kan je een opblaaszwembad vullen. Desalniettemin stonden we allemaal te poseren als professioneel uitgeruste fotomodellen toen we eindelijk de finish bereikten.

4. De Warmathon is het gemoedelijk alternatief van de 10 miles.

Je hebt er altijd die het competitiebeest in zichzelf loslaten, het type mens dat zich maar goed voelt wanneer hij of zij plek 1, 2 en 3 op het podium kan inpalmen. Allemaal bewonderingswaardig, maar dat is niet de sfeer die op de Warmathon heerst. Daar lopen professionele lopers naast kinderen die recent nog hun eerste stapjes zetten. Traag lopen mag, op wandelen wordt niet neergekeken. De tolerantie van de warmathon zouden we moeten kunnen doortrekken naar elk veld van onze maatschappij.

5. Opvallen is onmogelijk. 

Stijn Vlaeminck demonstreerde
het al in 2015
Iedereen draagt fluorescerende kledij of lampjes. Een enkele keer zie je een loper in een rood kerstpak of andere verkleedkledij voorbijflitsen. Prima en kindvriendelijk, maar het maakt het als vereniging niet gemakkelijker op om op te vallen. Hopelijk komt er niemand op het idee om in z’n adamkostuum te komen, want dan kunnen we het natuurlijk helemaal vergeten.









6. Met goede muziek verslaat een warmathonsessie moeiteloos de tofste zumbaklas.

‘Ah ah ah ah, staying alive, staying alive’. Met zijn 104 BPM (beats per minute) is dit het ideale lied om iemand te reanimeren. Of dit toepasbaar is op mijn uitputtingsgraad op het einde van de Warmathon, laat ik even in het midden. Belangrijkere informatie is dat de ideale song varieert tussen de 120 en 140 beats per minute en dat ook de presentator dat goed had begrepen. Passeerden de revue: ‘smells like teen spirit’ (128 BPM) en ‘heads will roll’ (131 BPM). Of dat onze prestatie ook daadwerkelijk met 15 procent heeft verbeterd, laat ik aan uw oordeel over.

7. Stretchen en hydrateren is een must …

Vergeet je niet dubbel te plooien na je sportinspanning, sla die gratis fles water niet af. Anders zit je de volgende dag immobiel achter je computer, met alleen je vingers nog in flexibele staat. Gelukkig is het voor het goede doel, denk je dan maar. Volgend jaar doet Fedactio zeker weer mee met de warmste week, hopelijk in 2018 met onze eigen inzamelactie.


Share it:

ACTIVITEITEN

Blog

Post A Comment: