Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Verschillende culturen komen samen op iftaravond van Fedactio

Share it:
Op dinsdag 28 juni 2016 organiseerde de Federatie van Actieve Verenigingen van België (Fedactio) een Iftaravond ter gelegenheid van de maand Ramadan in het Crowne Plaza Hotel. Op het Ramadandiner waren heel wat politici, ambassadeurs, zakenlui en andere prominente persoonlijkheden aanwezig. Waaronder Vicepremier en Minister van Werk en Economie Kris Peeters, Brussels Volksvertegenwoordiger Brigitte Grouwels, medeoprichter van EmBeM Fatima Zibouh, Prof. Henri Goldman en Mgr. Hazail Severios Soumi (Syrisch Orthodoxe Aartsbisdom).

Ruim 400 personen uit de politiek, vertegenwoordigers van het middenveld, ondernemers, professionals, journalisten en artiesten namen deel aan de 7de editie van de traditionele iftaravond van Fedactio. Deze ontmoeting had als doel de vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen, religies en en culturen bij elkaar te brengen tijdens de maand Ramadan die in het teken staat van het delen en het samenleven.

De avond werd ingeleid met een live optreden van een muziekgroep gevormd door Syrische vluchtelingen. Voor de maaltijd werd het woord gegeven aan Minister Kris Peeters, die in zijn toespraak vol lof sprak over de organisatie en het belang van het versterken van de relaties tussen de verschillende gemeenschappen. Ook de andere gasten werd een microfoon gereikt voor het delen van hun gevoelens en gedachten over de Ramadan. De sprekers toonden hun steunbetuiging aan de slachtoffers van de jammerlijke terreuraanslag die plaatsvond in Istanbul op het moment van de iftar:

Over Fedactio
De Federatie van Actieve Verenigingen (Fedactio) is een koepelorganisatie met lidverenigingen over heel België. Fedactio heeft de ambitie om vanuit haar maatschappelijke rol een aantoonbare meerwaarde te leveren aan de sociale cohesie in België. Met haar proactieve werking ontwikkelt Fedactio kwaliteitsvolle projecten op sociaal, educatief, cultureel, economisch en politiek vlak vanuit een cultureel divers perspectief voor alle burgers op lokaal, provinciaal en nationaal niveau. Ze beoogt dit te doen in samenwerking met haar lidverenigingen en externe organisaties om zodoende de sociale cohesie te versterken. Meer info via www.fedactio.be.
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Nationaal

Post A Comment: