Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Het gala van het IFLC spectaculair onthaald in Vorst Nationaal

Share it:
Zaterdag 4 juni heeft Vorst Nationaal voor de tweede keer het gala van de 14e editie van het Internationale Taal- en Cultuurfestival ontvangen onder het motto "Colors of the World".

Na talrijke vertegenwoordigingen in meer dan 30 verschillende landen over de hele wereld, van Australië tot de Verenigde Staten en de Filipijnen tot Brazilië, en zelfs Ethiopië, hebben meer dan 400 kinderen uit 50 verschillende landen een uitzonderlijke show neergezet met liederen, gedichten en volksdansen om de diversiteit, het gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid te promoten. Het evenement, gerealiseerd onder het beschermheerschap van de UNESCO, werd live uitgezonden op La Trois (RTBF).

Meer dan 7.000 mensen reageerden op de oproep van vrede en samenleven die dit project wil promoten. Onder hen waren ook Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, Prins Laurent en zijn gezin, de Voorzitter van de Kamer Siegfried Bracke, de Brusselse Minister van Mobiliteit Pascal Smet, de beroemde NBA-speler van Oklahoma City Thunder Enes Kanter en vele andere prominente persoonlijkheden uit het binnen- en buitenland.

Hadja Lahbib en Gene Thomas presenteerden de show waar enerzijds liedjes in meer dan 20 verschillende talen de revue passeerden. Anderzijds werden verschillende volksdansen voorgebracht die hier en daar een moderne toets hadden ondergaan. De avond werd vooral gekenmerkt door het optreden van de duo Rica uit de Filippijnen en Ozark Henry met hun lied "Eventide" dat werd opgedragen aan de slachtoffers van 22 maart.

Meer dan 150 jonge Belgische zangers en dansers hebben op het podium gestaan van Vorst Nationaal met twee projecten van eigen bodem: de openingdans, begeleid door Patricia Wilmotte, een choreografe uit Henegouwen en de medley van Choir Battle, speciaal op de been gebracht door dirigent Hans Primusz en choreografe Leen Bridts voor het IFLC. Beide projecten werden spectaculair onthaald door het publiek.

Een ander project dat een oorverdovend applaus van het publiek kreeg, was het duo van Jacques Brel en Zeki Muren. Twee iconische sterren die op het podium werden vertegenwoordigd door Florent en Bernd met het beroemde lied "Ne me quitte pas - Beni terketme". Het was de eerste dat deze twee nummers bij elkaar werden gebracht.

Amani Picci nam ook de microfoon om zijn nieuwste single "Tout peut changer"  voor te brengen, exclusief voor het gala van het IFLC. Amani werd geïnspireerd door de eerste editie van het festival om dit nummer, dat je doet dromen van een wereld "in de kleuren van de mensheid" te componeren.

De Eerste Minister Charles Michel, die niet aanwezig kon zijn op het gala, stuurde een boodschap van steun: "Proficiat aan iedereen die gewerkt heeft om deze prestatie te bereiken. Proficiat aan de organisatoren van dit prachtig project. Gefeliciteerd en bedankt aan alle jongeren uit de hele wereld die hard hebben gewerkt om ons deze show te schenken! ".

De Vereniging voor Belgisch-Turkse vriendschap (Beltud), gastheer van dit evenement, werd opgericht in 2010 om de interculturele dialoog te bevorderen en de banden van vriendschap tussen de verschillende gemeenschappen in België te versterken. Om haar doelstellingen te bereiken, wendt Beltud cultuur – in de breedste zin - aan.

Volg ons op Facebook voor meer informatie: www.facebook.com/iflcbrussels

Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: