Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De Kleuren van de Wereld bezoeken Brussel

Share it:
De 14de editie van het Internationale Taal- en Cultuurfestival (IFLC) bracht meer dan 400 kinderen uit 150 landen bij elkaar voor een groot spektakel gesierd met liederen, gedichten en volksdansen. Het doel van het festival is het promoten van diversiteit, het gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid. Het evenement, gehouden onder het beschermheerschap van de UNESCO, vindt op 4 juni plaats in Vorst Nationaal.

De deelnemende kinderen hebben talrijke shows neergezet in meer dan 30 verschillende landen over de hele wereld, van Australië tot de Verenigde Staten en de Filipijnen tot Brazilië, en zelfs Ethiopië. Nu eindigt hun reis in Brussel, de hoofdstad van Europa. Toeristische uitstapje hebben plaatsgevonden om de kinderen Brussel te laten ontdekken.

De kinderen werden voor het eerst verwelkomd door tientallen mensen aan het Atomium. Daarna hebben ze een speciaal optreden verzorgd in het Europees Parlement, waar ze de kans kregen om de vice-voorzitter van het parlement en de fractieleiders te ontmoeten. Ze bezochten ook de Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in het prestigieuze Egmontpaleis. Ze werden zelfs uitgenodigd om hun verhaal te doen op radiozender MNM! En last but not least, hebben zij een Flashmob gedaan op het station Brussel-Centraal op vrijdagochtend. Na de grote show op 4 juni, werden de kinderen ontvangen voor een lunch bij gastgezinnen voordat ze terugkeerden naar hun eigen land.

De Eerste Minister Charles Michel, die niet aanwezig kon zijn op het gala zijn, stuurde een boodschap van steun aan het project: " Proficiat aan iedereen die gewerkt heeft om deze prestatie te bereiken. Proficiat aan de organisatoren van dit prachtig project. Gefeliciteerd en bedankt aan alle jongeren uit de hele wereld die hard hebben gewerkt om ons deze show te schenken!". Rode Duivels Christian Benteke, Marouane Fellaini en Eden Hazard stuurden eveneens een video om de kinderen in het IFLC te ondersteunen, door te zeggen dat "hun harten met de ambassadeurs van de vrede zijn."

Het IFLC is niet enkel een spektakel, maar ook een unieke reis rond de wereld en een verrijkende ervaring op het gebied van culturele uitwisseling. Kinderen ervaren een onvergetelijk avontuur in elk land dat zij bezoeken. Zij reizen rond en leren andere plaatsen en culturen kennen. Dit is een kans voor hen om diverse grote steden over de hele wereld te bezoeken, met inbegrip van onze hoofdstad Brussel, en een kans om  sterke vriendschappen te sluiten. We zien dit wanneer de kinderen huilend afscheid nemen van elkaar.

Volg ons op Facebook voor meer info: www.facebook.com/iflcbrusselsShare it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Jeugd

Kunst en Cultuur

Post A Comment: