Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Veel publiek op “Turkish Coffee Night” en “Turkish Tea Night” in hetkader van Europalia

Share it:
In het kader van Europalia Turkije organiseerde Beltud de “Turkish Coffee Night” en “Turkish Tea Night”. Ruim 200 bezoekers kwamen uit Brussel en omstreken bij elkaar om de thee- en koffiecultuur uit Turkije te ontdekken. Onder hen waren ook Schaarbeekse Schepen van Cultuur Sadik Köksal en redacteur van Policy Review Henri Goldman.

Turkish Coffee NightBijna 80 mensen woonden de bijeenkomst “Turkish Coffee Nightbij op 23 Oktober 2015. Deelnemers konden de Turkse koffie, en geheimen ontdekken van de Turkse koffie. Het publiek kreeg de gelegenheid om de voorbereidingen te zien en konden vervolgens de smaak proeven van de Turkse koffie. Tijdens de avond was er ook plaats voor klassieke Turkse muziek verzorgt door Tristan Driessens en Emre Gültekin. Met het beroemde Turkse spreekwoord "Eén kopje koffie bezegelt 40 jaar vriendschap” werd de avond afgesloten.

Turkish Tea NightNa de beproeving van Turkse koffie met haar gasten, was de beurt op 20 November 2015 om de populariteit van de Turkse thee te ontdekken. De gasten kregen te zien: Hoe de traditionele thee wordt voorbereidt? Waar de traditie van de thee komt? Wat de plaats is van de Turkse thee in het culturele erfgoed en in het dagelijks leven? Al deze zaken kwamen ter sprake tijdens een gezellige avond met de geinteresseerden. Met meer dan 90 personen, werd ook de Turkse thee avond een voortreffelijk succes. Als aflsuiter van de avond was er een live optreden met Turkse muziek, welke zeer gewaardeerd werd door de liefhebbers.Over BeltudDe Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is opgericht in 2010 met als doel de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te stimuleren. Beltud wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Bijdragen aan de ‘Kunst van het Samenleven' en de sociale cohesie zijn belangrijke doelstellingen van Beltud. Meer informatie via www.beltud.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Kunst van het Samenleven

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: